NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJASeks na plaži - zabava koja (možda) vredi rizika

Seks na plaži – zabava koja (možda) vredi rizika

U svakodnevnom životu nema mnogo prilike za spontanost i zato seks na plaži deluje kao zabavna i uzbudljiva ideja. Ipak, ovaj bezazleni avanturistički poduhvat nije tako jednostavno sprovesti, jer uključuje mnoge rizike – zdravstvene i bezbednosne.

Ako avanturizam ipak preovladava i osećate da vam je to iskustvo neophodno da biste kompletirali odmor sa partnerom, ili letnju romansu sa nekim koga ste na odmoru upoznali, razmotrite sledeća upozorenja i preduzmite mere predostrožnosti.

Stvari o kojima treba da razmislite pre nego što se upustite u seks na plaži

Seks na plaži možda nije zabranjen, ali nije ni legalan

U suštini, stvar je “klizava” – možda nije eksplicitno zabranjeno, ali nije ni dozvoljeno, a posledice zavise od toga ko će vas, možda, videti. Čak i ako imate seks u montiranom bazenu u svom dvorištu ili na privatnoj plaži koju ste zakupili, neko vas može prijaviti za uznemiravanje javnog reda i mira. Možda nećete biti kažnjeni, ali ne žellite da vas uniformisana lica preslišavaju kao prestupnike – to je neprijatnost koja može da vam pokvari odmor.

Ipak, ljudi stalno rizikuju i vode ljubav na javnim površinama, ali kriomice. Dakle, ako možete da se dovoljno udaljite od pogleda drugih (čak i na nudističkoj plaži je potrebna diskrecija), verovatno ćete se dobro provesti i izvući se sa tim.

Dobra opcija za diskretan seks na plaži je seks u vodi, malo dalje od drugih, a verovatno je najbezbednije čekati da sunce zađe. Tada vaša igra neće nikome upadati u oči.

Pročitajte i ovo: Kad ljubav boli – uobičajene seksualne povrede koje možete da izbegnete

​Obezbedite zaštitu

Ako mislite na kondome, svakako treba da ih imate, ali nije reč samo o zaštiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti, već i o zaštiti od sunca, kao i od buba i prljavštine – ako nemate vreću za spavanje, ponesite ćebe, jer ne želite da vam se pesak uvuče gde ne treba. A ako je plaža šljunkovita, nećete se toliko nažuljati i izbeći ćete bolne ogrebotine, ali i kontakt sa podlogom koja je verovatno puna raznovrsne prljavštine i bakterija. Pesak može sadržati velike količine fekalne materije – razmišljanje o tome svakako ubija raspoloženje, ali podloga između vaših tela i peska olakšava opuštanje.

Budite maštoviti

Seks na plaži (kao i u krevetu) ne mora biti penetrativan – ako koristite samo ruke, biće daleko lakše da to izvedete diskretno i smanjiće vašu zabrinutost zbog seksa na javnom mestu. A zabrinutost i nervoza mogu pokvariti uzbuđenje, naročito muškom partneru.

Takođe, dovoljno ste goli, da ne morate još da svlačite i kupaći kostim – samo ga malo pomerite u stranu i krenite u dobri, stari peting, koji je dovoljno uzbudljiv i zabavan i svakako spada u seksualno iskustvo koje možete podeliti na avanturistički način.

Voda može isprati podmazujući faktor

Ako rešite da imate seks u vodi, slanoj ili slatkoj, imajte u vidu da voda može sprati prirodno ili dodatno podmazivanje, što može biti neprijatno i dovesti do bola i iritacije.

A ukoliko ste opušteni u sumrak u peščanom plićaku, nedostatak podmazivanja, plus pesak na osetljivim mestima, može romantičnu avanturu pretvoriti u traumatičan doživljaj. Osim toga, u peščanim plićacima vrebaju bodljikavi insekti i ribe koje se ukopavaju u pesak, a mogu se pojaviti i meduze, koje žare i peku.

Ako osećate bilo kakvu nelagodnost, ili strahujete od nezgoda, ne insistirajte na avanturističkom provodu – nadoknadićete propušteno i rešiti se frustracije na nekom prijatnijem mestu, gde možete bolje da se opustite u kontrolisanim uslovima.

Seks na plaži – fantazija ili egzibicija

Ako se vaša fantazija odnosi samo na seks na plaži, a ne na egzibicionističko uzbuđenje, neće vam biti teško da potražite divlju plažu, ili neko skrovito mesto, ili da čekate noć, kako biste se uklonili sa vidika i ostvarili svoju zamisao na intiman i uzbudljiv način.

U suštini, vodite računa da ne ometate javni red i mir (da vas niko ne vidi), nosite kremu za sunčanje i prostirku, kako biste držali pesak podalje od svojih intimnih delova i sprečili dodir sa površinom koja nije čista – i možete doživeti sjajno iskustvo.

Pročitajte i ovo: 8 načina za najbolji seks u vrelim danima

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Seks #plaži #zabava #koja #možda #vredi #rizika

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja