NaslovnaVESTIZašto nijedno medijsko udruženje nije reagovalo na tekstove koji šire paniku

Zašto nijedno medijsko udruženje nije reagovalo na tekstove koji šire paniku

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić skrenula je pažnju na to da danas nijedno medijsko udruženje nije reagovalo na tekstove u pojedinim medijima koji šire paniku i pozivaju ljude na nasilne proteste i rušenje vlasti.

“Pred današnji skup u Beogradu, neka ostane zapisano da ni jedno udruženje medija ili novinara, slovom i brojem NI JEDNO – ni UNS, ni NUNS, ni Savet za štampu, ni ANEM, ni bilo koje drugo od njih milion koja, valjda, postoje da bi čuvala neke standarde istinitog i profesionalnog informisanja javnosti, nije reagovalo na hiljade tekstova koje su štancovali i štancuju Šolakovi mediji, a koji su svi do jednog promovisali laži u cilju kreiranja panike i haosa, pozivanja ljude na ulice i nasilnog rušenja režima”, napisala je Brnabić na mreži Iks.

Ona je upitala čemu služe medijska udruženja – šta štite i zbog čega postoje, ako niko od njih nije upozorio na kršenje svih mogućih kodeksa od strane pojedinih medija, među kojima je navela N1, Novu, Danas i Radar.

“Kad je bilo važno da se štiti istina, nigde ih nije bilo. Gromoglasnom tišinom su pustili da određeni mediji divljaju u interesu svog vlasnika i drugih koji žele haos u Srbiji. Da ne pominjem uopšte da ih na to nisu podsetile ni sve one međunarodne organizacije i ambasade koje ih decenijama finansiraju upravo zbog toga. Nikom ništa”, zaključila je Brnabić.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zašto #nijedno #medijsko #udruženje #nije #reagovalo #tekstove #koji #šire #paniku

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja