NaslovnaVESTIStižu pljuskovi i grmljavina, najugroženiji Mačvanski i Kolubarski okrug

Stižu pljuskovi i grmljavina, najugroženiji Mačvanski i Kolubarski okrug

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je hitno upozorenje na obilne pljuskove sa grmljavinom i gradom.

Upozorenje se odnosi na područje Mačvanskog i Kolubarskog okruga i glasi da se u narednih sat vremena u južnim delovima Mačvanskog okruga (na potezu između Ljubovije i Krupnja) lokalno očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom uz jak i olujni vetar.

“U narednih sat vremena na području Kolubarskog okruga (Valjevo i okolina ) lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom i gradom uz jak i olujni veta”, navodi se u upozorenju.

RHMZ/Screenshot

 

Najtopilije u Beogradu i Ćupriji

Najnovija merenja Republičkog hidrometereološkog zavoda (RHMZ) pokazala su da Beograd i Ćuprija danas beleže najviše temperature na teriotoriji Srbije – 38 stepeni.

Poslednje merenje u 16 časova pokazalo je da je temperatua od 37 stepeni u Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Banatskom Karlovcu i Smederevskoj Palanci.

U Paliću, Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu , Velikom Gradištu, Nagotinu i Kruševcu izmereno je 36 stepeni, dok je u Valjevu, i Zaječaru temperatura 35 stepeni a u Vranju i Kraljevu 34 stepena.

U Nišu je izmeren 31 stepen, a u Leskovcu 30, dok je u ostatku Srbije temperatura ispod 30 stepeni.

Najniža temperatura izmerena je na Zlatiboru, gde se beleži 18 stepeni.

"Zabelelo se kao u zimu": Snažno nevreme pogodilo Zlatibor, padao grad veličine klikera

Toplotni talas se nastavlja - najtopliji Leskovac, Niš i Ćuprija sa 38 stepeni Celziusa u 14 sati

Vreme sutra

U Srbiji će sutra, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo.

Od sredine dana u jugozapadnim i južnim, a posle podne i u zapadnim i severozapadnim predelima nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji uz kratkotrajan grad i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Stižu #pljuskovi #grmljavina #najugroženiji #Mačvanski #Kolubarski #okrug

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja