NaslovnaPLANETAOčuh me silovao kada sam imala 12 godina

Očuh me silovao kada sam imala 12 godina

Nacionalna konvencija Demokratske stranke u Čikagu počela je u ponedeljak, a aktuelni američki predsednik Džo Bajden je na otvaranju svečano pozdravio potpredsednicu SAD-a i kandidatkinju koja ga je zamenila u trci za predsedničku fotelju na predstojećim izborima, Kamalu Haris. Međutim, Harisova, koja je trebalo da bude zvezda večeri, ostala je u senci druge žene.

Američki mediji kao najdirljiviji trenutak večeri ističu govor 22-godišnje aktivistkinje koja je govorila o tome kako zabrana abortusa ženama ne ostavlja nikakav izbor i ostavlja ozbiljne posledice.

Amerikanka Hedli Duval (22) ostala je trudna u 12. godini života kada ju je silovao očuh. Zbog strogih zakona o namernom prekidu trudnoće u saveznoj državi Kentaki našla se u vrlo teškoj situaciji. Nisu joj dozvoljavali da prekine trudnoću u razdoblju koje medicinska struka odobrava, ali je kasnije spontano izgubila bebu.

Nakon strašnog iskustva odlučila je da javno govori o tome kako bi ukazala na teške posledice strogih propisa, piše „Rolling Stone“.

Postala je strastvena zagovornica prava na namerni prekid trudnoće u Kentakiju, a prošlog meseca, kada se Bajden povukao iz izborne trke, objavio je spot u kojem Duval iznosi svoju priču.

Assault and incest survivor Hadley Duvall at the DNC: Trump calls abortion bans „a beautiful thing. What is so beautiful about a child having to carry her parent’s child?“ pic.twitter.com/zCQJfwUpjU

— nikki mccann ramírez (@NikkiMcR) August 20, 2024

„Ideja da me političari teraju da rodim dete svog silovatelja je potpuno neshvatljiva“, govori ona u tom video snimku.

Svoju priču prvi put je podelila na Fejsbuku nakon poništenja 50 godina stare presude „Rou protiv Vejda“ u junu 2022. kojom je bio legalizovan abortus.

„Imala sam 12 godina kada sam uradila svoj prvi test na trudnoću i bio je pozitivan. To je bio prvi put da mi je rečeno „imaš mogućnosti“. Ne mogu da zamislim da nemam izbor, ali danas je to stvarnost za mnoge žene i devojke širom zemlje zbog Trampovih zabrana abortusa. On kaže da je to predivna stvar. Šta je tako lepo u tome da dete mora da nosi dete svojih roditelja?“, rekla je sinoć na konvenciji Duval komentarišući hvalisanje Trampa o ulozi koju je odigrao u poništenju presude.

Duval je na kraju dala podršku Kamali Haris poručivši da će se ona „boriti za svaku ženu u svakoj devojci, pa čak i za one koje je sada ne podržavaju“.
„Svi su prestali da dišu kada je počela da govori“, „Prava heroina“, „Plakali smo kada je počela da govori, vrlo potresno“, samo su neki od brojnih komentara na mreži „X“ nakon govora mlade aktivistkinje.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Očuh #silovao #kada #sam #imala #godina

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja