NaslovnaRAZONODAZamenik engleskog premijera prva političarka koja nosi ovaj modni krik

Zamenik engleskog premijera prva političarka koja nosi ovaj modni krik

Anđela Rajner, zamenik britanskog premijera, samo jedna od žena koja je ovog leta primećena sa ovim po malo spornim modnim dodatkom – komadom užeta koji povezuje telefon sa vlasnikom. Ona je mnoga od onih koje su podlegle trendu praktičnosti, ali je verovatno prva političarka koja je nosila kaiš za telefon u kabinetu.

Kaiševi za telefon zaista deluju pomalo čudno – preko torza se zapravo spuštaju raznobojni konopci, trakice, gajtani zavisi kakav model odaberete sa prikačenim telefonom. U pitanju je modni dodatak, asesoar sa prilično jednostavnim konceptom. To je nešto između ogrlice i torbe u kojoj držite sve i svašta. Ovaj dodatak je posvećen isključivo vašem mobilnom i već su ga promovisale sve poznate devojke – od Điđi Hadid i Kendal Džener, a sada su na red došle i ozbiljnije dame, piše Independent.

U praktičnom smislu, kaiš za telefon ima smisla, pošto je prosečna osoba u Velikoj Britaniji privezana za svoj telefon više od tri i po sata dnevno. Ali, zaista, trend uopšte nije inspirisan vezanošću za same uređaje. To je samo način da žene ne primete nedostatak džepova na odeći, smatraju modni stručnjaci. Naime, ženska odeća retko je praktična i retko koja haljina, suknja ima u sebi ušivene džepove. Što se tiče farmerki, oni su mahom veoma mali i plitki. Tačnije – beskorisni.

Ako bismo se vratili unazad, kroz istoriju ženska odeća je uvek bila nepraktična -čak i u 17. veku žene su imale potrebu da nešto nose sa sobom. Zato su ispod svojih podsuknji nosile tajne džepove. Neke žene su ih koristile da zadrže ili sakriju sentimentalne predmete kao što su pisma, portretne minijature ili druge uspomene voljenih, a postoje izveštaji da su žene nosile unaokolo upotrebne predmete poput malih noževa, rukavica ili predmeta za šivenje kao što su naprstci.

Do 20. veka, žene su se mučile kako da nose sitnice sa sobom, a kasnije su osmišljene male ručne torbe.

Hana Karlson, predavač istorije mode, objasnila je da mnoge krojačice nisu želele da ušiju džepove u žensku odeću jer je to ometalo da silueta bude zavidna.

„Aktivistkinja Elizabet Kejdi Stenton morala je da preklinje svoju krojaču da joj ušije džep u haljinu”, rekao je Karlson.

Priliku što se žene muče bez džepova tako su sada ugledali modni brendovi pa kaiševe za mobilni prodaju po paprenim cenama-  Prada prodaje futrolu za telefon na metalnom lancu za 810 funti, Miu Miu kožnu za 480 funti, a u Hermesu ona košta 1.280 funti.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zamenik #engleskog #premijera #prva #političarka #koja #nosi #ovaj #modni #krik

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja