NaslovnaRAZONODABogati ste onoliko koliko je mala loptica

Bogati ste onoliko koliko je mala loptica

O nečijem materijalnom i društvenom statusu govori niz detalja. Recimo, sat na ruci i automobil sugerišu o materijalnom stanju vlasnika. Isto važi i za garderobu i obuću. O nekretninama da i ne govorimo.

Ali, ako nemamo te parametre, kako možemo da naslutimo nečije imovno stanje. U tom slučaju mogu da pomognu  dva neformalna, ali veoma zanimljiva pristupa.

Prvi se zasniva na veličini sportske lopte. Suština je u tome da što je veća lopta u sportu kojim se neko bavi, taj ima manje para. Na primer, košarkaška i fudbalska lopta su pokazatelj odsustva novca. To su jeftini sportovi, za široke narodne mase.

Ali loptica za tenis odaje da neko ima dovoljno novca za beli sport. Da bude član kluba i da zakupi teren. A, golf igraju samo bogataši. Loptica je najmanja.

Drugi način je vezan za daljinu imena. Na primer, ako je ime zaposlenog istaknuto na pločici koja se nosi na grudima, to sugeriše na najnižu službeničku platu. Ako je ime na pločici na stolu, plata je viša. Ista logika može da se primeni i na ime na vratima kancelarije. Naravno, najveću platu ima onaj čije ime je napisano na zgradi. To je ime vlasnika i šefa.

Suština je u tome da što je ime dalje od vas, to je plata veća.

    

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Bogati #ste #onoliko #koliko #mala #loptica

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja