NaslovnaREGIONUbica iz Sanskog mosta u bolnici, svestan, čeka operaciju

Ubica iz Sanskog mosta u bolnici, svestan, čeka operaciju

Foto: Printskrin/Facebook

Mehmed Vukalić, koji je danas u Gimnaziji u Sanskom mostu ubio direktora škole, profesorku engleskog i sekretaricu – bio je zaposlen kao domar u toj prosvetnoj ustanovi!

Vukalić je u prepodnevnim satima, oko 10.15, ušao u školu naoružan automatskim oružjem, upao je na sastanak i izvršio masakr. Na sastanku je bilo više nastavnog kadra, ali Vukalić je ciljao samo na njih toje: direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, profesorku engleskog Gordanu Nidžan, i sekretaricu Nisvetu Kljunić.

gimnazija, Sanski Most, pucnjava
foto: X printscreen

Halilović, Nidžanova i Kljunićeva ostali su na mestu mrtvi, a Mehmed Vukalić je, pretpostavlja se, nakon toga pucao sebi u glavu. Hitnu pomoć pozvali su ostali nastavnici, koji su, kako prenose mediji u BiH, i sami bili svedoci krvavog Vukalićevog pira. Zdravstvena služba stigla je brzo, prevezla direktora, profesorku i sekretaricu u ambulantu Doma zdravlja Sanski most, gde im je, nažalost, mogla samo biti konstatovana smrt.

Osumnjičeni Mehmed Vukalović je sa teškim povredama transportovan u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Banjaluka, UKC Republike Srpske
foto: RTRS

“Došlo je do upotrebe vatrenog oružja usled čega su tri osobe smrtno stradale, a jedna zadobila teške telesne povrede i zbog toga je upućena za Banjuluku”, kazao je Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Gimnaziji u Sanskom Mostu, dovezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u svesnom stanju, potvrđeno je za ATV.

”Pacijent je dovezen je u Urgentni centar UKC Republike Srpske sa prostrelnom ranom grudnog koša. Pacijent je svestan i trenutno su dijagnostičke procedure u toku, te je planiran operativni zahvat. Sve dalje prognoze su krajnje preuranjene”, navode u UKC.

Kako se nezvanično saznaje, motiv ovog zločina su navodno određene nesuglasice koje su ranije postojale. naime, Vukalić je bio suspendovan sa svog radnog mesta, a ljudi na koje je pucao bili su članovi komisije koja ga je suspendovala.

Dom zdravlja Sanski most
Dom zdravlja Sanski mostfoto: Printscreen Facebook RTV Sana, Savski most

Škola je juče bila okružena jakim policijskim snagama, koje su vršile uviđaj.

Ispred Hitne pomoći Doma zdravlja Sanski Most okupila se porodica stradalih, njihove kolega i drugi zaposleni.

Kurir.rs/Milica CG

Kurir

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Ubica #Sanskog #mosta #bolnici #svestan #čeka #operaciju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja