NaslovnaRAZONODAUginuo gej pingvin, partner se pesmom oprostio od njega

Uginuo gej pingvin, partner se pesmom oprostio od njega

Čuvar u sidnejskom akvarijumu Sea Life opisao je jedinstvenu i “veoma lepu” scenu koja se odigrala dok su Sfenov partner, Medžik, i kolonija pingvina bili odvedeni da se oproste od Sfena.

Nijedno oko nije ostalo suvo među osobljem akvarijuma u Sidneju dok su Medžik i ostali gentoo pingvini tugovali, oplakujući gubitak Sfena u emotivnoj sceni kakvu zaposleni nikada ranije nisu videli.

Sfen, čija je ljubavna priča sa Medžikom, partnerom istog pola, učinila par globalno poznatim, preminuo je prirodnom smrću kako se približavao svom 12. rođendanu, potvrdio je akvarijum u četvrtak ujutro.

Čuvar pingvina Rene Hovel pratila je ljubavnu priču para od samog početka i rekla da je njihov uticaj kao svetskog simbola jednakosti bio “neprocenjiv”.

“To je jedan u milion,” rekla je. “Nikada više nećete videti nešto slično.”

Veza Sfena i Medžika započela je kao i kod mnogih drugih vrsta – uključujući i ljude, udvaranjem. Pingvini obično klanjaju ili pevaju jedni drugima tokom ovog perioda, ali gentoo pingvini su jedinstveni po tome što skupljaju i poklanjaju kamenčiće jedni drugima.

“Možete videti kako pingvini traže savršene kamenčiće duž plaže ili po ledu da bi ih poklonili svojim partnerima,” rekla je Hovel. “Oni koriste te kamenčiće da naprave gnezdo, gde će položiti jaja.”

Profimedia

 

Sfen i Medžik su postali poznati 2018. godine kada je vest o njihovoj vezi među pingvinima istog pola u akvarijumu obišla svet. Nedavno su proslavili šest godina zajedno i uspešno usvojili i odgajili dva ptića: Laru 2018. godine i Klensija 2020. godine.

Hovel je rekla da se smatra da su partnerstva istog pola relativno česta među pingvinima, ali ono što je bilo drugačije kod njih je način na koji su delili roditeljske dužnosti.

“Naizmenično su sedeli na gnezdu, a zatim bi išli u potragu za hranom, pa bi se vratili i menjali ulogu oko brige za jaje,” rekla je. “Definitivno su ravnomerno podelili uloge među sobom.”

U divljini, kada jedan pingvin ugine, a njegov partner ne zna šta se dogodilo, obično ga traži. Hovel je rekla da su čuvari u akvarijumu zato smatrali neophodnim da pokažu Medžiku da je Sfen preminuo, kako bi on shvatio da se njegov partner neće vratiti.

Ona je rekla da je to bio izuzetno emotivan trenutak kada je Medžik bio odveden do Sfena, zajedno sa gentoo kolonijom i svim članovima osoblja. Medžik je odmah počeo da peva, a svi pingvini oko njega su se pridružili u horu.

“Bila je to veoma lepa scena, vazduh je bio ispunjen njihovom pesmom,” rekla je Hovel. “Pokazalo se koliko je Sfen značio svom partneru i da je Medžik zaista prepoznao da je njegov partner tamo.”

“Ubrzo nakon toga, postao je prilično zaštitnički nastrojen prema svom partneru i to je bio vrlo emotivan trenutak za nas, ali morali smo to da uradimo kako bi on, nadamo se, razumeo šta se dogodilo.”

Profimedia

 

Hovel je rekla da osoblje u akvarijumu nikada pre nije videlo ovakvu situaciju, pa nisu sasvim sigurni šta pevanje znači.

“Ali za nas, to je bio lep oproštaj.”

Medžik sada ulazi u svoju prvu sezonu parenja bez partnera, ali još uvek skuplja kamenčiće za gnezdo – što je ohrabrujući znak.

Hovel je rekla da im utehu pruža znanje o tome koliki je uticaj Sfen imao na širu zajednicu, dok dele snažne veze sa životinjama.

“Za nas, oni nisu bili samo pingvini. Svi oni imaju svoje osobine i ličnosti, tako da je definitivno tužno izgubiti jednog od njih.”

“Inspirisali su mnoge ljude širom sveta i za nas je to izuzetno posebno, i nosićemo to sa sobom zauvek,” prenosi Guardian.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Uginuo #gej #pingvin #partner #pesmom #oprostio #njega

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja