NaslovnaRAZONODAFejsbuk cenzurisao sadržaj o kovidu

Fejsbuk cenzurisao sadržaj o kovidu

Izvršni direktor firme Meta Platforms Mark Zakerberg je rekao da su visoki zvaničnici Bajdenove administracije pritiskali njegove društvene mreže da cenzurišu sadržaj o kovidu-19 tokom pandemije, dodajući da bi se tome usprotivio da se ponovno dogodi.

U pismu od 26. avgusta, Zakerberg je Odboru za pravosuđe Zastupničkog doma Kongresa rekao da mu je žao što nije ranije progovorio o tom pritisku, kao i o nekim odlukama koje je kao vlasnik Fejsbuka, Instagrama i WhatsApp-a doneo u vezi sa uklanjanjem određenih sadržaja.

„Godine 2021. viši zvaničnici iz Bajdenove administracije, uključujući Belu kuću, više puta tokom meseci trajanja epidemije vršili su pritisak na naše timove da cenzurišu određene sadržaje vezane za epidemiju koronavirusa, uključujući humor i satiru. Oni su, takođe, izražavali veliku frustraciju prema našim timovima kada se ne bismo složili”, napisao je Izvršni direktor Mete u pismu, koje je odbor objavio na svojoj Fejsbuk stranici.

„Verujem da je pritisak vlade bio pogrešan i žao mi je što nismo bili glasniji oko toga”, napisao je Zakerberg.

„Mislim, takođe, da smo doneli neke odluke koje, uz naknadnu pamet i nove informacije, danas ne bismo napravili”, dodao je.

Zakerbergovo pismo je bilo upućeno republikancu Džimu Džordanu, predsedniku Odbora za pravosuđe, koji je u objavi na Fejsbuku, pismo nazvao „velikom pobedom slobode govora” i rekao da je Zakerberg priznao da je „Fejsbuk cenzurisao Amerikance”.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Fejsbuk #cenzurisao #sadržaj #kovidu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja