NaslovnaRAZONODAČovek koji je uredio dom u stilu 50ih i Divljeg zapada

Čovek koji je uredio dom u stilu 50ih i Divljeg zapada

Bili Gibons, 68-godišnji penzioner iz Češira, živi u jedinstvenom vremenskom limbu. Iako živi u 21. veku, unutrašnjost njegove kuće uređena je u stilu 1950-ih, dok je spoljašnjost nalik na mini ranč iz 1850-ih. 

Ova fascinantna transformacija počela je nakon što su mu roditelji preminuli sredinom 90-ih, omogućivši mu da u potpunosti realizuje svoju ljubav prema prošlim decenijama.

Profimedia

 

Bilijev dnevni boravak opremljen je originalnim Bakelite televizorom iz 1949. godine, dok je kuhinja obložena vintidž ormarićima u živim bojama i crno-belim pločicama koje podsećaju na šahovsku tablu. 

U njegovoj kolekciji nalazi se čak deset frižidera iz 1950-ih, a samo jedan je smešten u kuhinji, uz brojne radio i druge uređaje iz tog perioda.

Međutim, Bili nije bio zadovoljan samo unutrašnjim skokom u prošlost. 

Profimedia

 

Zato je odlučio da preuredi svoj vrt u mini ranč iz 1850-ih, koji je gradio tri godine i potrošio oko 60 dolara.

Rezultat je očaravajući – ranč sa šerifovom kancelarijom, fabričkim postrojenjem za proizvodnju munšajna (rakije od kukuruza), dve zatvorske ćelije, bankom, prodavnicom, berbernicom, kovačnicom i topom.

Berbernica sada služi kao prostor za skladištenje drveta i veš mašinu, dok kovačnica funkcioniše kao garaža za Bilijeve automobile.

Profimedia

 

Metalna kadu koristi za kupanje, a ostale prostorije su pretvorene u multifunkcionalne prostore poput Western Union telegrafskog ureda i pijace.

Bilijeva opsesija sa 1950-im godinama počela je u detinjstvu, kada je kao dečak bio inspirisan muzikom Elvisa koja je puštana u emisiji “Blue Peter”.

Sada, kao pevač, Bili sa ponosom nosi odeću iz tog doba i posvećen je očuvanju i proširivanju svoje kolekcije.

Profimedia

 

Za preuređenje svog vrta, Bili je koristio materijale koje je već posedovao, a ukupni trošak iznosio je samo 650 dolara.

Izgradio je sve sam, često koristeći reciklažne materijale i drvene zalihe.

– Ponosan sam na sve što sam postigao – rekao je Bili, koji je uspeo da spoji svoje strasti i stvori neverovatan vremeplov u svom domu, piše NY Post.

Profimedia

 

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Čovek #koji #uredio #dom #stilu #50ih #Divljeg #zapada

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja