NaslovnaRAZONODARaniji Božić u Venecueli

Raniji Božić u Venecueli

Poslednjih nedelja pažnja sveta usmerena je na Venecuelu zbog spornih predsedničkih izbora i hapšenja opozicionih lidera.

Međutim, dok političke tenzije rastu, predsednik Nicolás Maduro je odlučio da ove godine započne prazničnu sezonu ranije.

– Septembar je, a već miriše na Božić. Zato ću ove godine, u znak zahvalnosti, proglasiti rani Božić prvog oktobra – rekao je Maduro tokom svog nedeljnog televizijskog šoua.

Međutim, mnogi u Venecueli nisu oduševljeni ovom odlukom.

Kako kaže kaže José Ernesto Ruiz iz Karakasa, Božić bi trebao biti vreme radosti, porodičnih okupljanja i poklona, ali s obzirom na nedostatak novca i političku krizu, teško je verovati da će rani Božić doneti pravu radost.

Maduro je ranije proglašavao rani Božić, ali nikada ovako rano. Ove godine, političko stanje je posebno napeto, iako Maduro tvrdi da će sezona doći „sa mirom i srećom.“

Minimalna plata u Venecueli ostaje na 130 bolivara mesečno, što je oko 3,55 dolara. Radnici takođe primaju mesečni bonus za hranu od oko 40 dolara, a oni koji se prijave za državne beneficije dobijaju dodatnih 90 dolara.

Neizvesno je šta će ovaj Bpžić doneti građanima Venecuele, piše AP.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Raniji #Božić #Venecueli

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja