NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAIstraživanje otkriva intimne navike generacija širom sveta

Istraživanje otkriva intimne navike generacija širom sveta

Tema seksualnog života često je tabu, ali najnoviji izveštaj pruža detaljan uvid u seksualne navike ljudi širom sveta.

Izveštaj, pod nazivom “Stanje upoznavanja: Kako gen Z redefiniše seksualnost i odnose”, zasniva se na podacima više od 3.310 korisnika aplikacije za upoznavanje Feeld.

Freepik

 

Istraživanje je obuhvatilo učesnike iz 71 zemlje, uzrasta od 18 do 75 godina, koji su ispitani o svom seksualnom životu.

Rezultati pokazuju da su pripadnici generacija Z imali seks u proseku tri puta u poslednjih mesec dana.

U poređenju sa njima, milenijalci i generacija X prijavili su nešto više brojke, sa pet seksualnih aktivnosti u poslednjih mesec dana.

Bumeri su, međutim, izvestili da su imali seks tri puta u istom periodu.

Freepik

 

– Istraživanja pokazuju da generacija Z i bumeri imaju podjednako učestale odnose, što sugeriše da i najmlađi i najstariji odrasli imaju najmanje seksualnih aktivnosti – naveli su istraživači predvođeni Dr. Justinom Lehmillerom.

Takođe, skoro polovina generacije Z je izjavila da su slobodni, u poređenju sa samo petinom milenijalaca, generacije X i bumera.

Iako generacija Z ima najmanje seksa, čini se da su najavanturističniji u spavaćoj sobi.

Čak 55 odsto generacije Z je reklo da su otkrili novi kink otkako su se pridružili Feeld-u, dok je 49 odsto milenijalaca, 39 odsto generacije X i 33 odsto bumera prijavilo slično otkriće.

Kako kažu istraživači, ima najmanje dva objašnjenja za ovo. Jedno je da stariji odrasli imaju više vremena da nauče i otkriju šta im se sviđa u seksu, pa su već možda otkrili svoje kinkove.

Freepik

 

Drugo je da mlađi odrasli danas imaju veće interesovanje za kinkove u poređenju sa starijim generacijama, što može doprineti većoj otvorenosti za istraživanje i učenje o vlastitim kinkovima.

Istraživači se nadaju da će rezultati pomoći u osvetljavanju evolucije seksa, roda, seksualnosti i odnosa.

– Iako je ljudska tendencija da se seksualnost i odnosi kategorizuju na uske načine, oni su oduvek postojali na kontinuumu, a taj kontinuum će se dalje razvijati i širiti kako Gen Z i buduće generacije nastave svoje istraživanje seksualnog i relacijskog identiteta – dodali su oni, piše Daily Mail.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Istraživanje #otkriva #intimne #navike #generacija #širom #sveta

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja