NaslovnaRAZONODAKako izgleda kada vas proguta kit

Kako izgleda kada vas proguta kit

Mnogi ljudi imaju strah od mora i okeana zbog mogućnosti susreta sa ajkulama i kitovima. Na YouTube kanalu pod nazivom Zack d'films, objavljena je kratka, ali jeziva simulacija koja prikazuje šta se dešava sa ljudskim telom ako ga proguta kit, preciznije ulješura, vrsta kita.

„Ako bi vas kit progutao, stisnuo bi vas dok prolazite kroz njegovo ogromno grlo. Nastavili biste put kroz jednjak do želudačnih komora ispunjenih jakom probavnom kiselinom“, objasnio je narator u videu koji ima preko 40 miliona pregleda.

„Te kiseline bi odmah počele da razgrađuju vaše telo, a čak i ako biste nekako izbegli kiselinu, nedostatak vazduha bi brzo doveo do gušenja.“

Ovaj video izazvao je mnogo komentara na YouTubeu, a neki su bili šaljivi.

„Mene bi prva ubila klaustrofobija“, „Ja se plašim mraka, to bi me prvo dotuklo“, „Mislio sam da ćeš nam reći kako da se izvučemo iz ove situacije, ovo me baš ne zanima“, „Sve je u redu dok ovo nije zasnovano na stvarnom događaju“, „Traumatizuješ nas pitanjima koja nikad nismo ni postavili“, bili su neki od komentara.

Pre tri godine dogodio se stvaran incident sa kitom

Podsećamo, 2021. godine dogodila se neobična nesreća lovcu na jastoge u Kejp Kodu, Masačusets. Iskusnog ronioca Majkla Pakarda progutao je grbavi kit, a u njemu je proveo gotovo minut, kako je tada preneo Cape Cod Times.

„Odjednom sam osetio ogroman pritisak, i sve oko mene postalo je crno“, prisetio se Pakard u medijima nakon što je pušten iz bolnice u Hyannisu. „Osetio sam da se krećem i kako me kit steže mišićima svojih usta“, ispričao je.

Isprva je mislio da je završio u ustima velike bele ajkule, ali nije osetio zube. Ubrzo je shvatio da ga je progutao kit.

„Bio sam potpuno unutra, sve je bilo crno. Pomislio sam: Nema šanse da izađem. Gotovo je, mrtav sam. Samo sam mislio na svoje sinove – imaju 12 i 15 godina.“

Pakard je bio u kitu oko 30 do 40 sekundi

Majkl je imao opremu za ronjenje i borio se unutar kita koji je počeo mahati glavom. Procena je da je bio unutra 30 do 40 sekundi pre nego što ga je kit ispljunuo.

„Video sam svetlost, kit je počeo da baca glavu, i sledeće čega se sećam, bio sam napolju, u vodi“, rekao je Pakard, koji živi u Velflitu.

Njegov kolega, Džozi Maj, video je prskanje vode kada je kit izronio i izbacio Pakarda. Maj je odmah pozvao hitnu pomoć, a Majkl je prebačen u bolnicu, gde su mu lekari utvrdili oštećenja mekog tkiva na nozi.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kako #izgleda #kada #vas #proguta #kit

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja