NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAJednostavno i besplatno: Seksualna meditacija

Jednostavno i besplatno: Seksualna meditacija

Seksualna meditacija kombinuje principe svesnosti s intimnošću, pomažući parovima da dožive dublje nivoe zadovoljstva, prisustva i emocionalne povezanosti. Ova praksa može značajno poboljšati kvalitet seksualnog života i uneti novu energiju u vašu vezu.

Ona može obuhvatiti različite pristupe: od opšte svesnosti do specifičnih meditativnih tehnika usmerenih na seks. Bez obzira na pristup, njen cilj je da pruži dublje povezivanje s partnerom, smanjenje stresa i veću svest o trenutku.

Pixabay

 

 

Prednosti seksualne meditacije

Smanjenje stresa: Seks može postati stresan zbog nesigurnosti, bola ili problema u komunikaciji. Seksualna meditacija pomaže u smanjenju stresa putem upravljanja reakcijama tela, čineći vas opuštenijim i fokusiranijim na uživanje u trenutku.

Poboljšanje fokusa: Usmerite se na senzacije – bilo da je to dodir ili poljubac. Ovaj fokus poboljšava senzualnost i čini seksualni doživljaj intenzivnijim.

Jačanje seksualnog nagona: Svesnost može povećati vaš seksualni nagon. Kako postajete prisutniji u trenutku, želja za seksom raste, jer sam čin postaje sve prijatniji.

Produbljivanje veze sa partnerom: Seksualna meditacija nije samo fizička – ona stvara dublju emocionalnu povezanost između partnera, poboljšavajući intimnost i kvalitet veze.

Povećanje zadovoljstva: Učenje da budete prisutni u trenutku može probuditi uzbuđenje nalik onom iz početnih faza veze, donoseći novu vrstu strasti u vaš seksualni život.

Pexels

 

Kako praktikovati seksualnu meditaciju?

Svakodnevna praksa svesnosti

Pre nego što uvedete svesnost u seksualni život, uspostavite svakodnevnu meditativnu praksu koja će vam pomoći da se fokusirate na trenutak i telesne senzacije.

Meditacija s partnerom

Sedite naslonjeni jedno na drugo i fokusirajte se na dodirne tačke i osećaj opuštenosti. Ova vežba vas priprema za dublje povezivanje tokom seksa.

Vežbajte s otvorenim očima

Otvorite oči tokom meditacije i posmatrajte svog partnera. Fokusiranje na partnera i održavanje kontakta očima tokom seksa pojačava intimnost i prisutnost.

Vežbe kontakta očima

Sedite licem u lice i gledajte partnera u oči tri minuta. Iako može delovati neprijatno, ova vežba produbljuje vašu vezu.

Zamenite ometajuće misli

Ako vam um luta tokom seksa, usmerite ga ka senzualnim mislima i koristite svoju erotsku maštu kako biste ostali prisutni

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Jednostavno #besplatno #Seksualna #meditacija

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja