NaslovnaVESTIPljusak i grmljavina u Beogradu, RHMZ izdao upozorenje

Pljusak i grmljavina u Beogradu, RHMZ izdao upozorenje

U Srbiji će danas biti promenljivo sa dužim sunčanim intervalima, pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom biće lokalnog karaktera, a najviša dnevna temperatura iznosiće do 32 stepena. 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni, u košavskom povremeno i jak vetar. Najniža temperatura iznosiće od 15 do 21, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena.

I u Beogradu promenljivo sa dužim sunčanim intervalima, u pojedinim delovima grada posle podne moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. 

Najniža temperatura u glavnom gradu biće oko 21, najviša dnevna oko 31 stepen.

RHPM izdao je upozorenje na obilne padavine u Beogradu.

“I u narednih sat vremena najviše kiše očekuje se u južnim i jugozapadnim delovima Beograda sa tendencijom širenja i sporog premeštanja ka severoistoku, odnosno Batajnici i Pančevu. Do sada je pala neravnomerna količina padavina, u većem delu grada od 5 do 15 mm, a najviše kiše je palo na automatskoj stanici Banovo Brdo preko 60 mm. Možemo očekivati još dodatnih 10 do 25 mm kiše za kratko vreme”, navedeno je na sajtu RHMZ.

Kiša se u Srbiji dugo čekala, ali je ona jutros u Beogradu napravila i kolaps u pojedinim ulicama.

Kako se na snimku, objavljenom na stranici Moj_Beograd, može videti na Banovom brdu ulice su poplavljene, a voda šiklja na sve strane.

Drugi deo sedmice prijatniji i nestabilniji: Stiže i osveženje, ali i košava

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 14. septembra, u nedelju će biti pretežno sunčano, sledeće sedmice promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. 

U nedelju i ponedeljak u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar, košava.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Pljusak #grmljavina #Beogradu #RHMZ #izdao #upozorenje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja