NaslovnaRAZONODAŠta je glavni krivac i kako da ih sprečite

Šta je glavni krivac i kako da ih sprečite

Urasle stidne dlake nastaju kada dlake ponovo urastu u kožu umesto ka spolja, što dovodi do iritacije, izbočina, a ponekad i infekcije. Ovo stanje može izazvati nelagodnost i kozmetičke probleme i obično je povezano sa pubičnim područjem. Međutim, može se javiti svuda gde se dlake uklanjaju ili obrijaju.

 

Ginekolog i akušer dr Vinata Puli navodi da je ovo problem koji muči mnoge žene. Najčešće se dešava zbog kvaliteta dlake, kod osoba koje imaju nešto jači koren, takođe i nakupljanje mrtvih ćelija kože može da začepi folikule dlake, sprečavajući rast ka spolja.

Dr Puli kaže i da nošenje uskog donjeg veša  može da pravi problem.

Evo nekoliko jednostavnih i efikasnih načina za sprečavanje uraslih stidnih dlaka, kako je predložio kozmetolog dr Vivek Jagmohan, prenosi Health Shoots.

1. Pripremite kožu za brijanje

Pre brijanja dobro operite i isperite područje toplom vodom. Možete se čak i obrijati pod tušem. Brijanje stidnih dlačica dok je koža suva može povećati rizik od urastanja dlaka.

2. Koristite brijač sa jednom oštricom

Upotreba brijača sa jednom oštricom može da smanji šansu da imate urasle stidne dlake. Kada koristite brijač sa više oštrica, sečiva više puta prelaze preko vaše kože, seku dlake ispod nje. A

3. Piling

Piling pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i sprečava začepljenje folikula dlake koji su glavni krivci za urasle stidne dlake. Stoga se preporučuje nežni piling stidnog područja 1-2 puta nedeljno koristeći blagi piling ili rukavice za piling.

4. Pridržavajte se pravilne tehnike brijanja

Ako pratite pravilan postupak brijanja, smanjuje se iritacija i pomaže dlaci da raste u pravom smeru. Koristite oštar, čist brijač i brijte se u pravcu rasta dlačica. Odmah nakon brijanja nanesite hidratantni gel ili kremu za brijanje.

5. Pametno koristite kreme za uklanjanje dlaka

Odabir pravih krema za uklanjanje dlaka smanjuje potrebu za brijanjem i rizik od uraslih dlačica. Ako koristite kreme za uklanjanje dlaka, izaberite one za osetljiva područja i pažljivo pratite uputstva.

6. Hidrirajte kožu

Hidratacija kože pomaže u održavanju nivoa vlažnosti kože i smanjuje suvoću, što može doprineti urastanju dlačica.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Šta #glavni #krivac #kako #sprečite

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja