NaslovnaRAZONODAAmerički bračni par, paraolimpijac i skakačica u dalj, doneli kući dva olimpijska...

Američki bračni par, paraolimpijac i skakačica u dalj, doneli kući dva olimpijska zlata

Američke atletske zvezde Hanter Vudhol i Tara Dejvis-Vudhol sada su i olimpijski i zlatni bračni par.

Vudhol je u petak osvojio zlato u muškoj trci na 400 metara na Paraolimpijskim igrama u Parizu, dok se njegova supruga okitila zlatnom medaljom koju je osvojila u ženskom skoku u dalj na Olimpijskim igrama u Parizu u avgustu.

Vudhol je u sprintu završio na prvom mestu ispred Nemca Johanesa Florsa i Holanđanina Olivijea Hendriksa, navodi se na sajtu Paraolimpijskih igara u Parizu. Kasnije tokom dana, bio je deo tima SAD koji je osvojio bronzanu medalju u univerzalnoj štafeti 4×100 metara.


Američki sprinter je sada petostruki osvajač paraolimpijske medalje, a osvojio je i dve bronzane medalje i srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama 2020. i 2016. godine. Vudhol i Dejvis-Vudhol, koji su se venčali 2022. godine, postali su viralni na Olimpijskim igrama u Parizu zahvaljujući emotivnoj proslavi pobede Tarine prve olimpijske medalje.

Par, koji se, takođe, takmičio na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020, upoznao se na stazi u srednjoj školi kada su bili seniori. Dejvis-Vudhol se pridružila atletskom timu na Univerzitetu Džordžija, a zatim se prebacila na Univerzitet Teksas u Ostinu, gde je završila koledž 2021.

Hanter se takmičio u atletici na Univerzitetu u Arkanzasu, gde je ušao u istoriju kao prvi učesnik sa dvostrukom amputacijom, koji je dobio stipendiju „Prve Divizije” za atletiku. „Division I” u sportskom kontekstu, posebno u američkom univerzitetskom sportu, označava najviši nivo takmičenja. Rođen sa fibularnom hemimelijom, poremećajem u kojem se fibule, kosti u potkolenicama, nikada nisu formirale, Vudholu su amputirane obe noge ispod kolena kada je imao 11 meseci.

Ljubavna priča Tare i Hantera je počela, sasvim prikladno, na trci kada su oboje bili maturanti u srednjoj školi, Dejvis u Kaliforniji i Vudhol u Juti.

 „Zagrevala sam se i primetila sam Hantera. Pomislila sam: ‘Oh, taj momak je sladak'”, rekla je Tara za „Good Morning America” o njihovom sastanku 2017. na stazi u Ajdahou. „Nisam znao ko je on, ali sam mu prišla dok je izlazio sa staze posle trke i zagrlila ga i počeli smo da razgovaramo”. Njih dvoje su ostali u kontaktu i počeli su da se zabavljaju nekoliko meseci kasnije, ali su se ponovo suočili sa preprekom veze na daljinu kada su svaki nastavili svoje atletske karijere na koledžu.


Kada se olimpijka Tara Dejvis-Vudhol vratila kući u SAD posle Igara u Parizu 2024. godine, Hanter joj je priredio dobrodošlicu iznenađenja dostojnu zlatne medalje. Video je podelio na TikTok-u.

Vudhol je odao počast svojoj ženi i na Instagramu, potpisujući fotografiju para ispred Ajfelove kule: „Nemam reči da opišem koliko sam ponosan na tebe. Nije u pitanju sreća, ti si zaslužila ovo. Disciplina, radna etika i hrabrost. Ovo su ti trenuci i ovo je tvoj trenutak”.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Američki #bračni #par #paraolimpijac #skakačica #dalj #doneli #kući #dva #olimpijska #zlata

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja