NaslovnaVESTIAmerička ambasada u Srbiji organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

Američka ambasada u Srbiji organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi

U Sjedinjenim Američkim Državama danas se obeležava 23. godišnjica terorističkih napada na SAD, kada je život izgubilo oko 3.000 ljudi, a taj tragični događaj ambasada SAD u Beogradu, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, obeležiće tradicionalnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi.

Žrtve terorističkog napada 11. septembra 2001. godine stradale su nakon što su dva oteta aviona udarila u kule “bliznakinje” Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, koje su se potom srušile, kao i prilikom udara trećeg aviona na kompleks Pentagon u Vašingtonu, i pada aviona u Pensilvaniji.

Život je izgubilo oko 3.000 ljudi. Iz kula “bliznakinja” u Njujorku svega 20 ljudi uspelo je da napusti zgrade pre nego što su se urušile. Među žrtvama 11. septembra bila su i 372 stranca, uključujući i jednog državljanina Srbije.

Tanjug/AP/Donald King

 

Komandosi američke vojske izveli su u proleće 2011. godine prepad na jedno imanje u Pakistanu gde se krio Osama bin Laden, optužen da je odgovoran za terorističke napade na SAD i likvidirale ga, o čemu je tadašnji američki predsednik Barak Obama izvestio naciju i ceo svet.

Na mestu na kojem su se nalazile kule STC u Njujorku podignuto je spomen-obeležje žrtvama, a sazidan je i novi Svetski trgovinski centar.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Američka #ambasada #Srbiji #organizuje #akciju #dobrovoljnog #davanja #krvi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja