NaslovnaRAZONODAKristina Zenato vadi udice iz usta ajkula

Kristina Zenato vadi udice iz usta ajkula

Da li se i vi plašite ajkule? Kada zaplivate u dubinu, da li se pitate koliko su vam blizu i šta se krije ispod površine?

Mnogo ljudi se plaši ovih morskih predatora, što je donekle i opravdano jer stalno slušamo o napadima ajkula širom sveta.

Ipak, jedna hrabra žena uspela je da nam pokaže potpuno drugo lice ovih nemani.

Printscreen/YouTube/The Dodo

 

Sve je počelo još pre 18 godina kada je bila ronilac entuzijasta. Te, sada već davne 1996. godine Kristina Zenato je zaronila u morske dubine. 

I dok je ona tako ronila, odjednom se pojavila ajkula tik pored nje. Priznaje da je bila uplašena. Ali ajkula je nije napala, već je nastavila da kruži oko nje.

Tada je primetila da joj je u ustima zakačena ribarska udica. Ne razmišljajući koliki je to rizik, zavukla je ruku u ajkulinu čeljust da bi izvukla udicu. Srećom, ajkula je sarađivala, pa je ona to uspešno uradila.

Printscreen/YouTube/The Dodo

 

A tek onda je usledilo iznenađenje! Druge povređene ajkule počele su da joj prilaze. I onda je Kristina i njih oslobodila od najmanje dvadesetak udica.

Od tog dana, Kristina zaranja svakodnevno u potrazi za ajkulama kojima treba pomoć. Uprkos konstantnom protivljenju njene porodice i prijatelja kojima njena misija zvuči sumanuto i opasno, ona ne odustaje jer je duboko ubeđena da i ova stvorenja imaju osećanja.

U prilog tome govori što je ona za nešto manje od dve decenije izvukla više od 300 udica iz usta ajkula, a nikada nije bila povređena.

Štaviše, kada se spusti u dubine na Karibima, uvek dobije toplu dobrodošlicu od ovih neverovatnih stvorenja. Ajkule dolaze u velikom broju i sve se “otimaju” za njenu pažnju. Ona ih mazi, dešava se da joj spuste glavu u krilo i da ne žele da odu.

Printscreen/YouTube/The Dodo

 

Jasno je da je njihova veza postala posebna. A ono što nam se svima nameće kao pitanje je to koliko su ajkule svesne našeg prisustva u vodi i na koji način nas doživljavaju.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kristina #Zenato #vadi #udice #usta #ajkula

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja