NaslovnaZDRAVLJEOnkolog otkriva doručak koji svako treba da jede

Onkolog otkriva doručak koji svako treba da jede

Kažu da je ovo najzdraviji obrok – možete ga poneti čak i na posao.

Svi smo čuli izreku da treba doručkovati sam, ručak podeliti sa prijateljem, a večeru dati svom neprijatelju. U tom slučaju šta treba doručkovati ako je najvažniji obrok u danu?

17 stručnjaka (kardiologa, onkologa, neurologa, gastroenterologa i stomatologa) složilo se da su ova dva obroka najzdraviji doručak koji možemo da pojedemo, prenosi „Today“. Kada je u pitanju ishrana, ovi stručnjaci prate mediteransku ishranu, DASH dijetu ili MIND dijetu. To su namirnice koje snižavaju krvni pritisak, rizik od raka i mogućnost razvoja neuroloških problema poput Alchajmerove bolesti.

Demencija - ilustracija

Zajedničko za ove dijete je fokus na integralnim žitaricama, uključivanje raznovrsnog povrća, voća, mahunarki, maslinovog ulja, orašastih plodova i nemasnih proteina.

Najzdraviji obrok za doručak

Koji je najzdraviji doručak po savetu stručnjaka Foto: Mike Kemp / Tetra Images / Profimedia

Ovsena kaša sa bobicama, semenkama i orasima. Ovas je bogat vlaknima i mnogi smatraju da je po sastavu najsličniji majčinom mleku. Održava normalnu crevnu floru i sprečava zatvor. U kuvani, mleveni ili integralni zob možete redovno dodavati semenke lana, konoplje ili bundeve, suve ili sveže jagode, med…

Doručak broj 2 koji doktori vole da jedu je avokado na tostu od celog zrna. Zdrava masnoća će vas duže držati sitima, a imam i zdrave ugljene hidrate koji će vam dati energiju za početak dana. U samo jednom malom parčetu tosta, imate dovoljno kalorija i hrane da vam izdrže do ručka i da se osećate dobro energetski.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Onkolog #otkriva #doručak #koji #svako #treba #jede

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja