NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAFenomen ghostinga u modernom dejtingu

Fenomen ghostinga u modernom dejtingu

Gosting (eng ghosting), u žargonu našeg jezika – ispala, pojam koji je postao previše poznat u digitalnoj eri, ostavlja ljude koji izlaze sa drugima, zbunjenim i povređenim.

Bilo da je reč o osobi sa kojom izlazite ili prijatelju koga upoznajete, gosting se može desiti u bilo kojoj fazi odnosa.

Zamislite da ste uložili vreme i emocije u vezu, samo da biste bili suočeni sa tišinom, jer ta osoba kao da je nestala.

Gosting može biti bolno iskustvo, ali takođe pruža priliku za lični rast i refleksiju.

Razumevanjem njegovih implikacija i primenom ovih strategija, možete se nositi sa tišinom i izaći jači, otporniji i spremni da izgradite zdravije veze u budućnosti.

Pexels

 

Razumevanje Ghostera

Iako je lako internalizovati bol, važno je prepoznati da gosting često više govori o toj osobi nego o vama.

Moguće je da se suočavaju sa vlastitim nesigurnostima ili strahovima, noseći teret krivice i srama zbog svojih postupaka.

Ova perspektiva može vam pomoći da preuzmete kontrolu nad svojim narativom i shvatite da niste krivi za njihov izbor da nestanu.

Pexels

 

Strategije za kretanje dalje

Preuzmite kontrolu nad komunikacijom 

Ako se suočite sa ovim problemom u odnosu, preusmerite fokus vaših poruka sa samokrivice. Umesto toga, proverite kako je njima. Pitajte ih da li je sve u redu i izrazite spremnost da slušate. Ovaj pristup vas osnažuje, osiguravajući da razgovor bude usredsređen na njihov izbor da se povuku.

Pexels

 

Pomozite sebi 

Emocionalne posledice mogu izazvati nezdrave mehanizme suočavanja. Fokusirajte se na negovanje svog blagostanja, obezbedite dovoljno sna, jedite zdravo i uključite se u fizičke aktivnosti. Samopomoć je ključna za konstruktivno procesuiranje osećanja.

Proširite svoj socijalni krug

Sada je savršeno vreme da se ponovo povežete sa prijateljima koji vas podržavaju ili da istražite nove društvene krugove. Okružite se pozitivnim odnosima kako biste preusmerili fokus i olakšali sebi ovaj period.

Freepik

 

Ponovno razmotrite svoje granice

Razmislite o prethodnim interakcijama sa osobom koja vas je ispalila. Da li je bilo ranih znakova nepoštovanja ili jednostranosti? Jake granice su esencijalne u svakom odnosu, omogućavajući vam da jasno i asertivno komunicirate svoje potrebe.

Tretirajte druge onako kako biste želeli da vas tretiraju 

Iskoristite ovo iskustvo da ponovo potvrdite svoje vrednosti u tretmanu drugih. Obećajte sebi da ćete komunicirati otvoreno i iskreno, čak i kada je u pitanju prekid veze, osiguravajući da nikada ne doprinosite nečijem bolu.

Pexels

 

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Fenomen #ghostinga #modernom #dejtingu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja