NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJAZaboravite hemiju, priroda nudi bolje rešenje za libido

Zaboravite hemiju, priroda nudi bolje rešenje za libido

Svaki put kada pomislimo da smo sve videli, nauka nas iznova iznenadi. Najnovija istraživanja sugerišu da bi jedna sasvim neobična dijetalna opcija mogla imati neverovatne prednosti za ljudski libido, kao i opšte zdravlje.

Prema nedavnoj studiji objavljenoj u časopisu “Food Science of Animal Products”, otkriveno je da konzumacija skakavaca može imati brojne pozitivne efekte na zdravlje ljudi. Ova studija povezuje skakavce sa značajnim poboljšanjima u više aspekata zdravlja – od seksualne izdržljivosti do kvaliteta sna i fizičkog izgleda.

Dok su mnogi već upoznati sa konceptom afrodizijaka, novo otkriće pokazuje da skakavci, koji su puni hranljivih materija, mogu biti više od samo zanimljive hrane. Bogati proteinima, esencijalnim aminokiselinama, vitaminima i mineralima, skakavci nude značajne prednosti za zdravlje, uključujući pojačavanje libida.

Profimedia

 

 

Studija sprovedena na Univerzitetu Dschang u Kamerunu pokazala je dramatična poboljšanja kod pacova hranjenih dijetom zasnovanom na skakavcima. Ovi pacovi su bili aktivniji, dodali su dodatne sate sna i pokazali izuzetno zdravu kosu, sugerirajući da bi slični efekti mogli biti primenjeni i na ljude.

Potencijal za ljudsku upotrebu 

Iako je istraživanje bilo fokusirano na životinje, potencijalni prelaz na ljudsku upotrebu nije zanemariv. Nalazi istraživanja sugeriraju velike mogućnosti za korišćenje skakavaca kao zdrave i održive alternative tradicionalnim izvorima proteina.

Osim u Kamerunu, više od 2.200 vrsta insekata se koristi kao hrana u 123 zemlje širom sveta. Ova široka prihvaćenost ukazuje na potencijal skakavaca da postanu ključni deo dijeta mnogih ljudi širom planete a još ako se potvrdi da deluju na libido, eto nama nove omiljene namirnice.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Zaboravite #hemiju #priroda #nudi #bolje #rešenje #libido

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja