NaslovnaVESTIAgencija za bezbednost saobraćaja napravila priručnik za decu koji će biti deo...

Agencija za bezbednost saobraćaja napravila priručnik za decu koji će biti deo nastavnih predmeta

Agencija za bezbednost saobraćaja je, u saradnji sa Zavodom za unapređenje nauke, obrazovanja i vaspitanja, kreirala poseban priručnik o saobraćajnom vaspitanju koji će biti implementiran u nastavne predmete, rekao je danas direktor Agencije za Bezbednost saobraćaja Branko Stamatović na “Dečjem sajmu” u Beogradu.

Stamatović je istakao da da je Agencija na ovom projektu ostvarila odličnu saradnju sa Ministarstvom prosvete koje je prepoznalo važnost saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja. 

“Priručnik će da služi učiteljima i učiteljicama od prvog do četvrtog razreda za to kako da saobraćajno obrazovanje i vaspitanje, kako da bezbedno ponašanje u saobraćaju implementiraju u sve predmete. Zaista je to jedan veliki korak ka tome da saobraćajno obrazovanje i vaspitanje uđe u formalno obrazovanje”, kaže Stamatović.

U cilju što bolje edukacije predškolaca i dece osnovnoškolskog uzrasta, Agencija svakom đaku prvaku poklanja besplatnu knjigu “Pažljivkova pravila u saobraćaju”, a deci predškolskog uzrasta pravila saobraćaja predstavljena su kroz prilagođen sadržaj, odnosno, kroz bojanke. 

Stamatović je podsetio da se različiti besplatni edukativni sadržaji mogu naći na sajtu Agencije i oni su prilagođeni svim uzrasnim grupama.

Na ovaj način, ističe Stamatović, deca se od najranijeg doba informišu o saobraćajnoj kulturi, pravilima i opasnostima koje se dešavaju na drumovima i kolovozima. 

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Agencija #bezbednost #saobraćaja #napravila #priručnik #decu #koji #će #biti #deo #nastavnih #predmeta

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja