NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJA15 muškaraca priznaje zašto je zažalilo zbog braka

15 muškaraca priznaje zašto je zažalilo zbog braka

Brak ume da bude komplikovan, pogotovo ako smo izabrali pogrešnog partnera. Iako su žene sklonije da se žale na svoje izbore, često ni muškarcima nije lako.

Zato savetujemo da sednete, pre nego što počnete da čitate listu razloga zbog kojih muškarci žale što su se ikada oženili.

Tako je pisac Rebeka Džejn Stouks prikupila njihova svedočenja na Redittu.

“Kao mala devojčica, uvek sam mislila da će jednog dana, kao čarolijom, u moj život ući muškarac predodređen da postane moj muž i da ćemo se ubrzo venčati.

Nisam provodila svaki budni trenutak maštajući o svom venčanju i braku, ali sam jednostavno verovala da je to ono što se dešava kada devojka odraste i zaljubi se – postane supruga.

Sada, kada sam starija, potpuno mi je jasno da venčanje ne garantuje srećnu i zdravu vezu, a sigurno nije nešto što bi iko trebalo da oseća da mora da uradi. Nisam ni slutila koliko muškaraca i žena su zarobljeni u nesrećnim brakovima.”

U anketi koja je sprovedena među 4.000 britanskih bračnih parova, više od 50% njih je priznalo da su u nekom trenutku zažalili zbog svog braka. To baš ne uliva puno nade devojci koja razmišlja o udaji.

Pexels

 

“Kako ne mogu da pričam sa tim ljudima o nečemu što je tako sveže i bolno, odlučila sam da posetim Reddit da bih videla da li postoje muškarci koji su se oženili, a sada žele da se to nikada nije desilo.

Naravno, momci na podforumu r/AskMen su se otvorili kada su ih pitali: „Muškarci koji žalite zbog braka, koji je vaš razlog?”

Evo šta je 15 muškaraca otkrilo kao bolne razloge zbog kojih su zažalili što su stupili u brak.

1. Ljubav nikada nije bila obostrana.

„Ona me nikad nije volela. Udala se za mene misleći da će to izazvati osećanja. Gubljenje vremena.”

2. Imali smo različite predstave o tome šta porodica znači.

„Supruga mi je lagala o svojim planovima u vezi sa porodicom. Delom o deci, a većim delom o stvaranju naše porodice. Njena definicija ‘naše porodice’ stavlja njenu majku na čelo. Moja ne.”

Muškarci otkrivaju bolne razloge zbog kojih su zažalili što su se ikada oženili: 15 surovo iskrenih pričaFreepik

 

3. Promenila se čim je postala supruga.

„Njen karakter se drastično promenio nakon što smo se venčali. Tipične promene – mnogo manje intimnosti i više osećaja da joj sve pripada. Još jedna velika promena desila se posle osam godina braka i zajedničkog trogodišnjeg deteta. Nikad ne bih izlazio s osobom kakva je postala.”

4. Postala je zavisna i depresivna.

„Njen otac je postao terminalno bolestan oko vremena kad smo se venčali, a ona se nikad nije oporavila nakon njegove smrti, uprkos mojim naporima da je dovedem do lekara i na terapiju. Ugojila se i sada uglavnom ne radi ništa osim što gleda Netflix. Radim oko 80% kućnih poslova. Na sreću, još smo u stanu i nemamo dece, jer je razvod gotovo izvestan u ovom trenutku. Nemamo više ništa zajedničko. Osećam se kao da živim sa lenjom, ekstremno zahtevnom cimerkom. Živimo potpuno odvojene živote.”

Muškarci otkrivaju bolne razloge zbog kojih su zažalili što su se ikada oženili: 15 surovo iskrenih pričaProfimedia

 

5. Nije bila „ona prava.”

„Žalim što sam oženio pogrešnu ženu, što sam bio nezreo, naivan i previše željan da nađem ženu, umesto da čekam pravu.”

6. Ništa je nije činilo srećnom.

„Mislila je da će je kupovina kuće sa mnom učiniti srećnom. Nije. Sam sam je prodao uz gubitak od 10.000 dolara.”

7. Imala je ozbiljnu zavisnost od droge.

„Bila je patološki lažov i zavisnik od kokaina. Ako ne koristiš droge, teško je primetiti očigledne znake. Moji prijatelji su znali, moji saradnici su znali, njena porodica je znala, svi su znali osim mene. Da, svi znakovi su bili tu. Samo sam verovao u sve njene laži. Voleo sam tu ženu. Dve godine i 250.000 dolara kasnije, mogu da kažem da sam bolje prošao. Još je narkomanka, a ja sam se oporavio. Ukratko, ne ženite se ni za koga ko koristi teške droge.”

Muškarci otkrivaju bolne razloge zbog kojih su zažalili što su se ikada oženili: 15 surovo iskrenih pričaProfimedia

 

8. Bili smo previše mladi.

„Prvi put sam bio premlad (23 godine), ušao u to previše brzo i nisam stao kada sam znao da stvari idu nizbrdo. U to vreme sam bio u vojsci u inostranstvu i upoznao sam nekoga ko je napuštao službu. Mislio sam da je sledeći logičan korak da se venčamo i da to funkcioniše. Vojni stil života često gura ljude u loše brakove. Da mogu da poručim svom mlađem ja, rekao bih mu da sa 23 godine imaš toliko toga pred sobom i da treba da nađeš nekoga s kim si stvarno kompatibilan.”

9. Brak znači zbogom slobodnom vremenu.

„Oženjen sam. Najgora stvar je gubitak slobodnog vremena za video igre ili ono što želim da radim. Druga najgora stvar bila je što sam dao otkaz i probao da radim u njenom porodičnom biznisu, potpuno drugačija karijera, u drugom gradu. Posle šest meseci, jednostavno mi se ne radi 50-55 sati nedeljno bez beneficija. Sada ozbiljno razmišljamo o povratku na moj stari posao, ali imamo novorođenu bebu i ponekad se osećam preopterećeno.”

10. Venčali smo se zbog njenog ultimatuma.

„Popustio sam pred njenim ultimatumom. Samo je htela da se uda. Nije nužno moralo biti za mene.”

Muškarci otkrivaju bolne razloge zbog kojih su zažalili što su se ikada oženili: 15 surovo iskrenih pričaFreepik

 

11. Iskoristila me.

„Finansijski me iscrpela, a onda me prevarila. Pokušali smo da ostanemo zajedno zbog deteta, ali samo je želela da platim njene račune.”

12. Druge žene.

„Bilo je mnogo teže ‘upravljati’ ljubavnicama nego što sam mislio.”

13. Nikad nismo preboleli moje greške.

„Ne žalim zbog braka, već što nisam ranije okončao stvari. Razdvojili smo se jer sam se poneo kao idiot. Kada smo se pomirili zbog naše ćerke, jasno je bilo da me nije zaista oprostila.”

Muškarci otkrivaju bolne razloge zbog kojih su zažalili što su se ikada oženili: 15 surovo iskrenih pričaProfimedia

 

14. Nisam poznavao sebe.

„Voleo bih da sam sačekao bar do 30. godine kako bih bolje upoznao sebe.”

15. Neki muškarci jednostavno ne mogu biti vezani.

„Brak i moj osećaj za nezavisnost nisu išli zajedno,” prenosi Your Tango.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#muškaraca #priznaje #zašto #zažalilo #zbog #braka

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja