NaslovnaLjUBAV I PSIHOLOGIJANavika u intimnim odnosima koja može biti opasna

Navika u intimnim odnosima koja može biti opasna

Doktor upozorava da popularna praksa odlaganja orgazma može doneti više štete nego koristi, posebno povećavajući rizik od problema sa erekcijom.

“Edžing” ili odlaganje orgazma, koristi se kako tokom masturbacije, tako i tokom odnosa sa partnerom.

Freepik

 

Ova praksa je sve popularnija jer može povećati užitak i intenzitet orgazma kada do njega dođe, a takođe produžava ukupno zadovoljstvo tokom odnosa, što može biti korisno za one koji se bore sa preuranjenom ejakulacijom.

Iako sve ovo zvuči pozitivno, dr Donald Grant, lekar i viši klinički savetnik, ističe zdravstvene rizike koji prate ovu praksu.

On objašnjava da dugotrajno praktikovanje edžinga može smanjiti osetljivost muškarčevog tela, što otežava postizanje orgazma. Takođe, postoji i rizik od raznih povreda koje mogu nastati usled ove prakse.

– Naša tela se brzo navikavaju na naše navike, a to se ne razlikuje kada je reč o odnosima i masturbaciji. Dugotrajnom upotrebom tehnike odlaganja, naše telo može postati manje osetljivo na normalne tehnike masturbacije ili odnosa. To može imati dugotrajan uticaj na sposobnost muškaraca da održavaju stimulaciju, što otežava postizanje ili održavanje erekcije, što može zahtevati lečenje – kaže doktor Grant.

Opasna akcija: Zbog ove prakse tokom intimnih odnosa možete završiti kod lekaraFreepik

 

Osim što može izazvati nelagodu, doktor takođe ukazuje na povećan rizik od povreda tokom edžinga.

– Odlaganje promoviše duge periode seksualnog zadovoljstva, što može dovesti do prekomerne stimulacije i povećati verovatnoću povreda. Ponovljena masturbacija tokom dužih perioda može iritirati genitalnu oblast, izazvati trenje ili čak povrede kože – posebno ako se ne koriste odgovarajući proizvodi kao što su lubrikanti – dodaje doktor.

Uzimajući u obzir sve navedeno, važno je pristupiti ovoj popularnoj praksi s oprezom kako bi se izbegle potencijalne posledice po zdravlje, prenosi Mirror.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Navika #intimnim #odnosima #koja #može #biti #opasna

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja