NaslovnaVESTIČuveni španski spinalni hirurg Norberto Ventura u Srbiji, operisaće nekoliko dece

Čuveni španski spinalni hirurg Norberto Ventura u Srbiji, operisaće nekoliko dece

U Srbiju je stigao španski spinalni hirurg profesor Norberto Ventura, koji će u narednih pet dana uraditi nekoliko zahtevnih intervencija kod dece sa deformitetom kičme.

Planirano je da Ventura u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac obavi minimum tri intervencije kod pacijenata sa ozbiljnim deformitetom kičme.

“Izuzetno mi je drago što smo obnovili saradnju sa svetski priznatim stručnjakom kakav je profesor Ventura i što će on ponovo biti na raspolaganju našim pacijentima, ali ne samo njima, već i našim mladim lekarima. Tražio sam od profesora Venture da napravi plan rada i obuke naših mladih lekara, koji bi u budućnosti usavršavali pod njegovim nadzorom i kako bi Srbija potencijalno postala regionalni centar za spinalnu hirurgiju”, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a navedeno u saopštenju.

Tanjug/MINISTARSTVO ZDRAVLJA/ALEKSANDAR ANGELOVSKI

 

Ventura se saglasio sa ovim predlogom, dodajući da buduća saradnja može da se proširi i na odrasle pacijente. Angažovanje profesora Venture finansirano je sredstvima Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda, koje se ne mogu uspešno lečiti u  Srbiji.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Čuveni #španski #spinalni #hirurg #Norberto #Ventura #Srbiji #operisaće #nekoliko #dece

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja