NaslovnaRAZONODA„Primila sam sina i snaju u kuću, sada žele da me izbace”

„Primila sam sina i snaju u kuću, sada žele da me izbace”

Ovo je situacija u kojoj se našla jedna sredovečna Amerikanka Greta. Slične životne okolnosti su poznate i mnogim ljudima sa naših prostora.

Sin se oženio i majka je pozvala njih dvoje da dođu da žive u njenoj kući, s obzirom da ima previše prostora za samo nju samu. Nakon četiri godine i troje unučadi, sin i snaja su odlučili da za nju u kući više nema mesta. Snaja je opet trudna i žele Gretinu sobu da preurede u sobu za bebu.

Greti su rekli da bi trebalo da se preseli u manji stan blizu njih, a oni bi joj plaćali stanarinu.

„Kad sam rekla da ne želim da napustim svoj dom, oni su mi priznali da im je sve ovo vreme bilo neprijatno sa mnom u istoj kući, jer nisu imali privatnost kao tek venčani par”, podelila je svoju muku shrvana majka.

Kad je ostala pri tome da se neće iseliti, zapretili su joj da će onda oni otići i da nikad više neće videti unuke. 


1. Podstičite razgovor i tražite kompromis

Posavetujte se sa advokatom kako biste razumeli svoja prava kao vlasnika kuće, posebno u pogledu zakona o prisilnom iseljenju i vlasništva nad imovinom. Sticanje osnovnog razumevanja pravnih aspekata omogućiće vam donošenje dobro informisanih odluka i zaštitu vaših interesa.

Razgovarajte o mogućim pravnim rešenjima kako biste postigli sporazum koji poštuje i vaša prava i potrebe dece. 

2. Porodično savetovanje

Preporučite sinu i snaji učestvovanje u porodičnom savetovanju ili medijaciji koju vodi neutralna treća strana. Ove sesije nude bezbedno okruženje za svakog člana porodice u kojem može da izrazi svoje brige, frustracije i potrebe dok teži za obostrano prihvatljivim rešenjem.

Vešt posrednik može da pomogne u upravljanju emocionalnim napetostima i da postigne efikasnu porodičnu komunikacij, pomažući da se dođe do kompromisa među svim uključenima.

3. Razmotrite alternativne mogućnosti života

Iako je ključno da zadržite svoju nezavisnost i autonomiju, razmislite o istraživanju alternativnih životnih aranžmana koji zadovoljavaju vaše potrebe, a vašem sinu i njegovoj porodici obezbeđuju prostor koji im je potreban, zaključuje Brajtsajd.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Primila #sam #sina #snaju #kuću #sada #žele #izbace

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja