NaslovnaPLANETAUzbuna u SAD! Zelenski će uskoro sahraniti Bajdena! Predsedniku Amerike ostala samo...

Uzbuna u SAD! Zelenski će uskoro sahraniti Bajdena! Predsedniku Amerike ostala samo još jedna opcija!

Džo Bajden mora da ubedi Zelenskog da zaključi primirje sa Rusijom kako bi imao šansu da pobedi Donalda Trampa, rekao je Petr Sojka, istraživač Slovačke akademije nauka u članku za honkonško izdanje South China Morning Post.

– Ako Bajden postigne primirje između Ukrajine i Rusije, lišiće Trampa razloga za napade i značajno će poboljšati svoj imidž, povećavajući šanse za drugi mandat – smatra ekspert.

Prema rečima Sojke, prekid neprijateljstava u Ukrajini mogao bi da postane „odlučujući faktor“ u političkoj sudbini aktuelnog predsednika SAD. On je podsetio da je posle izbijanja sukoba na Bliskom istoku rejting Džoa Bajdena pao na nizak nivo od 40 odsto.

Analitičar je dodao da je glavni problem američke administracije predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i njegovo uporno oklevanje da komunicira sa Rusijom.

– Kao rezultat toga, Bajden se suočava sa važnim zadatkom da ubedi Zelenskog da započne pregovore sa Putinom – zaključio je Sojka.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je takođe napomenuo da sada ne postoje preduslovi za prelazak situacije u mirni pravac, dok postizanje ciljeva specijalne operacije ostaje apsolutni prioritet Moskve. Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, Rusija nikada nije odbila dijalog, ali druga strana to mora direktno da kaže.

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Uzbuna #SAD #Zelenski #će #uskoro #sahraniti #Bajdena #Predsedniku #Amerike #ostala #samo #još #jedna #opcija

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja