NaslovnaRAZONODAKako da najbolje odmrznete mleveno meso

Kako da najbolje odmrznete mleveno meso

Korisno je uvek u zamrzivaču imati mleveno meso, jer se od njega brzo može napraviri ručak – od faširanih šnicli i sarme do ćufti i lazanja bolonjeze. Međutim, šta ako zaboravite da ga na vreme izvadite iz zamrzivača?

Na portalu The Kitchen  sproveli su koristan eksperiment u kojem su isprobali pet različitih metoda odmrzavanja mlevenog mesa, prenosi Indeks. Jednake količine mesa podelili su u kese za zamrzavanje jednake veličine i zamrzli ih preko noći, a zatim počeli odmrzavanje. Evo do kakvih su zaključaka došli:

Za odmrzavanje mlevenog mesa u mikrotalasnoj rerni podešenoj na postavku odmrzavanja koju većina ovih pećnica ima, bilo je potrebno 6 do 7 minuta. Ova metoda se, međutim, pokazala kao najgora, jer se meso nije ravnomerno odledilo. 

Nakon 5 minuta neki delovi mesa su još uvek bili malo smrznuti, dok su drugi već počeli da se kuvaju. Osim toga, dosta tečnosti iz mesa se razlilo po tanjuru. Ova je metoda dobila ocenu 4/10.

Odmrzavanje u hladnoj vodi jedna je od najčešćih metoda odmrzavanja. Ključno je da se meso stavi u posudu sa vrlo hladnom vodom i da se ta voda menja svakih pola sata, kako bi se postupno zagrevala i kako bi se sprečio nastanak bakterija.

U ovom eksperimentu voda se menjala svakih 15 minuta kako bi se ispitalo da li će se meso brže odmrznuti. Meso se ravnomerno odmrzavalo, a za potpuno odmrzavanje bilo je potrebno sat vremena. Ova metoda dobila je ocenu 7,5/10, jer ipak nije bilo potrebno toliko često menjati vodu.

Ovo je još jedna metoda koja se obično preporučuje za bezbedno i delotvorno odmrzavanje mlevenog mesa, a uključuje stavljanje paketa smrznutog mlevenog mesa ili u sudoperu ili u posudu i puštanje hladne vode preko njega, dok se meso ne otopi.

Ova metoda je funkcionisala prilično dobro, a nakon sat i tri minuta mleveno meso je bilo potpuno odmrznuto. Ipak, najveća mana ove metode je to što voda mora da teče sat vremena. Ova je metoda dobila ocenu 8/10.

Ova metoda je najpreporučljivija za vrlo brzo odmrzavanje mlevenog mesa, a i u eksperimentu se pokazala sjajnom i zaradila je ocenu 9,5/10. Uz minimalno rukovanje mesom i vodom, meso se odmrzlo za tačno sat vremena.

Ova metoda je najbolja i najlakša, jer vaš frižider obavlja većinu posla. Meso jednostavno premestite iz zamrzivača u frižider i ostavite preko noći. U ovom se eksperimentu meso odmrzlo nakon puna 24 sata, a bila je mekana, ravnomerno odmrznuta i spremna za upotrebu. Ova metoda je dobila ocenu 10/10.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Kako #najbolje #odmrznete #mleveno #meso

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja