NaslovnaVESTIKurti Srbima oduzima pravo na lečenje! Njegovi teroristi napali medicnare - Rade...

Kurti Srbima oduzima pravo na lečenje! Njegovi teroristi napali medicnare – Rade sve da Srbima život pretvori u pakao!

Kurtijevi specijalci ne prestaju da terorišu srpski narod na Kosovu i Metohiji, pa su po ko zna koji put u poslednjih nekoliko meseci na brutalan i grub način juče opet zaustavili vozilo Hitne pomoći i maltretiralo zdravstvene radnike!

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek, izjavio je da su pripadnici tzv. kosovske policije juče su zaustavili sanitet, posle čega su “brutalno izvukli vozača i medicinske radnike. Elek je rekao da je sanitet zaustavljen po povratku iz Beograda, u blizini administrativnog prelaska Brnjak. Pripadnici tzv. kosovske policije su izvršili pretres, rekavši da “svako može da nosi beli mantil”, ali prema rečima Eleka, ništa nisu našli. 

Varvarski čin

– Iz tzv. kosovske policije nisu rekli zbog čega su zaustavili sanitet. To se redovno dešava u poslednje vreme. Samo u poslednjih četiri do pet meseci tzv. ‘kosovska policija’ više od 210 puta zaustavila je sanitet KBC Kosovska Mitrovica – rekao je dr Elek.



Foto: Informer


 


 

Kako je dodao, bolnica na severu Mitrovice nalazi se u katastrofalnoj poziciji, jer joj polako ponestaje sve više preko potrebnih lekova. 

– Od 2021, kada je odbijena poslednja javna nabavka, nema stalnog snabdevanja neophodnih medikamenata – naveo je naš sagovornik.

Srbima oduzeto pravo na lečenje

Poslanica SNS sa KiM i koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, Danijela Vujičić, očekuje da se međunarodna zajednica oglasi ovim povodom i da će zaštititi medicinske radnike i lekarsku profesiju.


Foto: Informer


 


 

– Ne samo da na KIM preti  humanitarna katastrofa zbog nedostatka lekova, medicinskog materijala našem narodu ovakvim potezima je oduzeto pravo na lečenje i pogažene sve međunarodne konvencije. Očekujem da se međunarodna zajednica oglasi makar ovim povodom i svetska udruženja medicinskih radnika koja će zaštititi ovu profesiju i osnovno ljudsko pravo na humano postupanje i lečenje. Da li Hipokratova zakletva ipak samo važi da se nje drže srpski lekari dok će svi ostali ćutati ne mareći za živote teško obolelih pacijenata. A ako Kurti misli da će i ovim potezom oterati Srbe, grdno se prevario – zaključuje Vujičićeva.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković potvrdio je da je tzv. “kosovska policija” opet maltretirala sanitetski tim bolnice u Kosovskoj Mitrovici. 

“Kod sela Zupče, Kurtijeva “policija” opet je maltretirala sanitetski tim KBC KM, nazivajući medicinske radnike teroristima. U poslednja tri meseca okupatori su na severu KiM više od 200 puta zaustavljali i pretresali sanitete ne mareći za pacijente”, napisao je Petković na društvenoj mreži Iks.

Napad na nemoćne

Komentarišući sve ove navode Miloš Garić, glavni i odgovorni urednik portala “Kosovo onlajn” kaže da je lažni premijer Aljbin Kurti svojim specijalcima poverio zadatak da maltretiraju one najnemoćnije i da zaustavljaju i sanitetska vozila.


Foto: Zoran Sinko


 


– Aljbin Kurti je specijalcima sastavljenih od ekstremnih i dobro naoružanih Albanaca na severu Kosova poverio zadatak svakodnevnog, sistematskog sprovođenja terora nad Srbima i oni tome pristupaju marljivo i sa velikom željom. Za njih je svaki Srbin terorista i kriminalac, a taktika im je da maltretiraju sada one najnemoćnije, pa zato ulaze u bolnice i zaustavljaju sanitetska vozila. Kurti radi sve da Srbima život pretvori u pakao kako bi ih naterao da odu s Kosova. Zato su mu sad i bolnice, pacijenti i zdravstveni radnici na meti – ističe Garić.

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja