NaslovnaREGIONŠok-ispovest gastarbajtera Vlade kako je došao do nemačkih papira

Šok-ispovest gastarbajtera Vlade kako je došao do nemačkih papira

Foto: Youtube Printscreen/Auslenderi

“Bila je to gošća koju sam vozio u taksiju, i ona je ta koja me je sastavila s tom ženom da se za pare venčamo i ostanem tu u Nemačkoj… Imala je 60 godina, radila u staračkom domu, i počela da me ucenjuje za se**ualni kontakt … Rekla mi ako nemamo taj kontakt, raskinuće mi taj brak sa Švabicom”, deo je šokantne ispovesti gastarbajtera Vlada, poreklom iz Bosne, koji je pred kamerom opisao kako se posle života u najgoroj bedi u detinjstvu snašao u Nemačkoj.

Vladu Ivanoviću danas su 53 godine, iza njega je teška ali i neverovatno živopisna sudbina koju je pisao sa čak četiri supruge i šestoro dece. Ova četvrta, veli, najbolje ga razume, a sa svakom od tri ima po dvoje dece osim sa prvom, Švabicom, sa kojom se venčao zbog papira.

Tu se podsetio i svog dolaska u Nemačku pa ispričao i neverovatnu priču od koje novinar koji je s njim razgovarao nije mogao da dođe sebi i prestane da vrišti od smeha…

Vlade Ivanović, gastarbajter, Nemačkafoto: Youtube Printscreen/Auslenderi

– Imala je 60 godina, radila u staračkom domu, i počela da me ucenjuje za se**ualni kontakt … Rekla mi ako nemamo, raskinuće mi taj brak sa Švabicom… Ja sam morao s njom imati s**s da bi ostao u kontaktu sa Švabicom da se venčamo… To su problemi, sačuvaj Bože, morao sam i sa babom – mrtav ozbiljan priča Vlade pred kamerom Jutjub kanala Auslenderi koji beleži životne priče gastarbajtera koji su u Nemačku došli iz cele nekadašnje Juge.

– Došao ja kod nje u stan ko čovek, da joj se zahvalim, doneo joj flašu pića, a nisam znao da pije, za sat popila celu flašu, napila se, sedeli smo i kad sam pošao kući, uhvati me za ruku… Uvukla me u spavaću sobu, rekao sam joj da ja to ne mogu s njom a ona kaže ako neću, raskinuće mi taj kontakt sa Švabicom… A baba još kaže da nije 10 godina imala s**s… A baba je, Bože sačuvaj, sve mi se zgadilo al morao sam… Eto takav je moj život – ispričao je Vlade.

40.000 maraka dao sam joj 1997. samo da se venčamo


S Nemicom o kojoj je govorio venčao se 1997. isključivo zbog papira kako bi ostao u Nemačkoj.


– 40.000 sam joj dao 1997. samo da se venčamo, a ona mi rekla da hoće i svadbu pa sam i to platio… Odrastao sam u Tuzli, u bedi, nas četvoro dece, otac jedini radio … Deca na odmoru u školi jedu, ja gledam, ostao sam željan i salame i eurokrema. Jako je teško bilo i tad naći curu ako nemaš, a ja nisam imao, u školu išao bez dinara… Kad brat dođe iz škole, on skida, ja oblačim, jedne smo pantalone imali nas dvojica. Na treninge rvanja sam išao da dobijem trenerku i patike, a moja prva ljubav bila je moja krava u štali, nju sam održavao, čistio… Voleo sam je kao ženu – veli Vlade i dodaje da je sa “Švabicom s kojom se venčao zbog papira morao da bude pet godina a čak ju je vodio i dole u Bosnu, na njeno insistiranje.


Setivši se detinjstva i teškog života, Vlade se i rasplakao rekavši da je otac umeo da popije i da se mu se majka batina nadobijala u životu ko niko. Bila je i žrtva i mučenica za njih četvoro, svoje dece, šta je sve pretrpela. On je u suzama apelovao na sve muškarce da nikad ne dignu ruku na svoje žene, jer su žene divne i šta bismo mi bez njih.

Sada radi kao vozač kamiona, voli žene i muziku i u Nemačkoj sada već, eto, živi već 30 godina – od 1993. Pre toga radio je kao dečak i momak u Zadru i Puli, a u Nemačku ga je dovela žena iz Mostara, kod svoje sestre, i prijavila ga kao izbeglicu. Tako se obreo preko.

– Tek sad život počinje… – kaže Vlade koji smatra da je dobar vozač, zna i sa šleperom i sa prikolicama, ali ima svoje principe. Neće više, kaže, da radi u firmama koje ne plaćaju i koje ne cene vozače.

Kurir.rs/Youtube

Kurir

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja