NaslovnaPLANETAObjavljene fotografije taoca koje je Hamas pustio na slobodu! (FOTO)

Objavljene fotografije taoca koje je Hamas pustio na slobodu! (FOTO)

Hamas je oslobodio dva američka taoca „iz humanitarnih razloga”, prenosi Skaj njuz.

Kancelarija izraelskog premijera ih je imenovala kao Judith Raanan i njenu ćerku Natalie Raanan. Majka ima 60, a ćerka 18 godina, rekao je za Skaj njuz izvor upoznat sa taocima.

Abu Ubaida iz oružanog krila militantne organizacije rekao je da je oslobađanje odgovor na posredničke napore Katara. On je dodao da su taoci pušteni da bi „američkom narodu i svetu dokazali da su tvrdnje Bajdena i njegove fašističke administracije lažne i neosnovane“.

Palestinci traže oslobađanje svojih ljudi iz izraelskih zatvora

Izraelski kanal 13 Nevs javio je da je Izrael potvrdio oslobađanje dvojice talaca, ali nije odmah jasno gde su pušteni. Borci Hamasa zarobili su 203 taoca i vratili ih u Gazu u sklopu njihovog smrtonosnog napada na Izrael 7. oktobra. Izrael je ranije danas saopštio da je 20 talaca koje drži Hamas mlađe od 18 godina, dok je između 10 i 20 talaca starije od 60 godina.

Gal Hirsch, the director of the kidnapped and missing persons, together with the IDF and the security forces, received them at the border of the Gaza Strip, and at the moment they are on their way to a meeting point at a military base in the center of the israel pic.twitter.com/yWQD1DLwnA

— ‏Tal Schneider טל שניידר تال شنايدر (@talschneider) October 20, 2023

Visoki zvaničnik Hamasa Kaled Mešal zatražio je u ponedeljak oslobađanje 6.000 palestinskih muškaraca i žena u izraelskim zatvorima u zamenu za zatvorenike u Gazi. Mešal, šef Hamasove kancelarije za dijasporu, rekao je da su među taocima bili visoki oficiri iz Izraelskih odbrambenih snaga.

Šef Hamasovog odeljenja za političke i međunarodne odnose Basem Naim rekao je za Skaj njuz da “ne zna” koliko je otetih još živo jer je “teško bombardovanje” prekinulo komunikaciju. On je takođe dodao da je vladajuća palestinska militantna grupa u Gazi spremna da oslobodi civilne taoce kada “prestane agresija na palestinski narod”.

Ništa više neće biti isto! Otkriveno šta će se uskoro dogoditi na liniji fronta: Zapad se već pomirio sa sudbinom Ukrajine

Izgubljene sve šanse

Ukrajinska armija je izgubila šansu da zauzme ruske teritorije, a ofanziva će biti neuspešna na jesen i zimu, piše Newsweek, pozivajući se na intervjuisane stručnjake i vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja