NaslovnaZDRAVLJEUpoznajte prednosti himalajske soli! Čuva srce, čisti kožu

Upoznajte prednosti himalajske soli! Čuva srce, čisti kožu

Za razliku od obične, kuhinjske soli, koja je prerađena i sa vrlo malo minerala, ova ih ima više u prirodnom obliku i veoma je korisna za organizam…

Himalajska so se smatra jednom od najzdravijih i najčistijih vrsta soli na svetu. Za razliku od obične, kuhinjske, koja je prerađena i sa vrlo malo minerala, himalajska ih ima više u prirodnom obliku i veoma je korisna za organizam. Uravnotežen nivo natrijuma i kalijuma u telu održava nivo krvnog pritiska, pa štiti srce i krvne sudove, a često je koriste i kao kozmetičko sredstvo.

Čisti lice od akni

Ako imate problem s aknama na licu ili sličan problem na koži, prirodni piling od himalajske soli može biti ono što vam je potrebno za rešavanje tog problema.



Foto: Shutterstock



 Akne tretirajte prirodnim pilingom od himalajske soli

Pripremu piling mase počnite tako što ćete kašičicu himalajske soli preliti kašikom tople vode. Kristali se tope, a vi u otopljenu mineralizovanu so dodajete na primer mlevenu kafu pa kašiku kefira ili jogurta i malo limunovog soka. Sve lepo izmešajte u finu pastu. Nanesite na očišćeno lice. Ostavite da odstoji 10 minuta.

Koristite je kao sapun

Sapun od himalajske soli odličan je za tretiranje kože od herpesa, celulita i suve kože. Ako nikada niste koristili sapun od himalajske soli, moguće je da ćete osetiti na koži osećaj golicanja i peckanja – ali ne treba da se plašite, jer je to znak da so čisti telo od toksina i trebalo bi da traje samo nekoliko minuta.

Kupanje u kupki od soli

Kupanje i tuširanje su bitni delovi svakodnevne higijene, a posebno mogu biti zdraviji kada se u vodu doda himalajska so.


Foto: Freepik.com


Napunite kadu vodom i dodajte joj oko 120 g himalajske soli


Napunite kadu vodom i dodajte joj oko 120 g himalajske soli. Čim uđete u kadu, osetićete kako so prija koži. Studije su pokazale da je samo pola sata kupanja u himalajskoj soli dovoljno da se telo oporavi, a koža reši iritacija, ranica od ujeda insekata i sl.

Protiv depresije

Lampa od himalajske soli je veoma dekorativna, ali i lekovita. Radi tako što se kristali soli zagrevaju, a na toploti se ispuštaju negativni joni u vazduh, što se pokazalo odličnim za ljude koji pate od astme, alergija i depresije.

Ako niste znali…

Himalajska so poznata je kao “belo zlato”, sadrži 84 prirodna elementa i minerala koji su od velikog značaja za zdravlje: magnezijum, kalijum, kalcijum hlorid, fosfor, gvožđe. Roze boja je rezultat male količine oksida gvožđa (rđe). Nalazi se u nezagađenom području u podnožju Himalaja, u rudniku soli u Pakistanu, koji se smatra drugim najvećim rudnikom u svetu.


 

Šta da radite ako ste nezadovoljni kosom? Pred frizerom se ne ćuti

Moda i lepota

Ukoliko vidite da vam frizer šiša kosu, uvija ili fenira na način koji vam ne odgovara, prekinite ga odmah, jer vaša kosa ne mora da trpi.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja