NaslovnaBIZNISOvo su najjezivije kuće u Evropi! Na spisku je i jedna iz...

Ovo su najjezivije kuće u Evropi! Na spisku je i jedna iz komšiluka

Iako Bram Stoker, tvorac ove fiktivne zveri koja pije krv, nikada nije posetio Rumuniju, stvorio je Drakulin imaginarni dom na temelju opisa poznatog dvorca Bran. Dvorac je takođe jedan od najukletijih na svetu, a istraživači paranormalnog svake godine dolaze na to mesto kako bi istražili tvrdnje da ga opsedaju duše koje su svedočile srednjovekovnim zločinima, piše Metro, prenosi Večernji list. 

Drugo mesto na popisu drži Triora u Italiji, selo poznato po suđenju vešticama koje se odvijalo između 1587. i 1589. godine. Priča se da ima dvanaest – možda trinaest – mrtvih duša koje hodaju njegovim ulicama, a seoski duhovi uključuju duh razbojnika, fantomsku kočiju i konje te duh žene koja se utopila u potoku.

Jeziva kuća (Unsplash)

Pluckley u Engleskoj broj je tri na evropskoj listi. Selo je poznato kao prepuno duhova – toliko da je u Guinnessovoj knjizi rekorda dobilo titulu najukletijeg sela u zemlji.

Sledeće selo na listi je Ochate u Španiji. Priče vezane uz njegovu prošlost počele su izlaziti na površinu sedamdesetih godina prošlog veka, a uzele su maha objavom članka u časopisu Mundo Desconocido, mesečno koji se bavio paranormalnim i vanzemaljskim. U tekstu je otkriveno kazivanje o viđenjima NLO-a i stalnim paranormalnim aktivnostima, kao i kazivanje o biblijskim pošastima koje su godinama pogađale ovo maleno selo stvarajući osnovu za buduću bedu i čudne pojave.

najjezivije kuće

unsplash

Srednjovekovno selo Roslin u Škotskoj dom je tajanstvene kasnogotičke kapele Rosslyn. Zgrada je doživela brojna viđenja fantomskih monaha, a jedan je kustos navodno svedočio kako se jedan moli na oltaru u kripti, okružen s četiri viteza čuvara, prenosi Večernji list.

Hrvatska ukleta kuća

U Škrinjarima, malom naselju između Vrbovca i Bjelovara, nalazi se najstrašnija kuća u Hrvatskoj i baš je ovo mesto zauzelo šesto mesto na ovom popisu. Mnogi pričaju da su tamo viđali sablasnu ženu bez očiju, duh utopljene devojčice te druge jezive i neobjašnjive pojave.

Postoji više verzija priča o tome što se u kući zaista događalo, ali najpoznatija je ona o dvojici policajaca koji su zbog opklade prespavali jednu noć u kući, ali kada su se probudili bili su potpuno sedi i bez ikakvog sećanja o prošloj noći.

Poslednji na listi je Tintern u Walesu poznat po svojoj strašnoj istoriji i ukletosti do paranormalnih aktivnosti. Veruje se da mračne i jezive ruševine opatije Tintern u Monmouthshireu proganja nemirni duh vojvotkinje od Monmouthshirea. Lokalna legenda govori o mladoj dami koju je vlastita obitelj izdala i prisilila da si oduzme život u seni zidina opatije.

Top 10 lista

Bran, Rumunija
Triora, Italija
Pluckley, Engleska
Ochate, Španija
Roslin, Škotska
Škrinjari, Hrvatska
Tintern, Vels

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja