NaslovnaVESTIProtest pojedinih poljoprivrednika politički je motivisan - Rističević izdao saopštenje

Protest pojedinih poljoprivrednika politički je motivisan – Rističević izdao saopštenje

Narodni poslanik i predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević izdao je saopštenje u kojem ističe da je protest pojedinih poljoprivrednika politički motivisan

Saopštenje Marijana Rističevića, narodnog poslanika, prenosimo u celosti: 

” Kao predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Narodnoj skupštini ne razumem protest pojedinih poljoprivrednika i smatram da je današnji protest politički motivisan. Narodna skupština je u ovoj godini odobrila kroz budžet Republike Srbije agrarni budžet od milijardu evra, a isto toliko za potrebe poljoprivrede predviđeno je u narednoj 2024. godini, a što je pet puta više nego što je izdvajano do 2012. godine.

Pojedina udruženja, njih sedam, letos  su potpisala Sporazumom sa Ministarstvom poljoprivrede sa određenim zahtevima, a koji su svi ispunjeni gotovo u celosti. Odbor za poljoprivredu je na svojim sednicama podržao i pozdravio takav Sporazum između predstavnika Ministarstva i sedam udruženja poljoprivrednika.

Danas se ispostavilo da iz očiglednih političkih motiva pojedini predstavnici tih udruženja neće više ni ono što su hteli i što su potpisali. Ukoliko imaju političke ambicije, izbori su prilika da to i pokažu, a ne da se pokrivaju prostestima kršeći Sporazum koji su sami sa Ministarstvom potpisali.


Pozivam predstavnike udruženja poljoprivrednika da strukovne nesuglasice, ukoliko postoje, rešavaju u razgovorima sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, da na takav način dogovore preraspodelu agrarnog budžeta i da blokadama puta ne maltretiraju građane koji izdvajaju ne mali novac za podršku poljoprivredi” – rekao je Rističević. 

Orlić: Iz DSS tvrde da ih lično Vučić zove telefonom pa će da ga prijave - Panika?... Da nije cenzus?

Izbori 2023

Vladimir Orlić reagovao je na najnovije izjave iz koalicije NADA

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Protest #pojedinih #poljoprivrednika #politički #motivisan #Rističević #izdao #saopštenje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja