NaslovnaVESTIUčenici Matematičke gimnazije doneli Srbiji čak pet medalja: Proglašeni su za apsolutne...

Učenici Matematičke gimnazije doneli Srbiji čak pet medalja: Proglašeni su za apsolutne pobednike takmičenja u znanju!

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu još jednom su nas učinili ponosnim i sa 15. Međunarodne olimpijade u znanju, koja je održana u Antaliji, Srbiji su doneli čak pet medalja i proglašeni su za apsolutne pobednike takmičenja.

Direktorka Matematičke gimnazije, Mirjana Katić kaže da su izuzetno ponosni na uspeh svojih učenika.

– Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu su prvi put učestvovali na Međunarodnoj olimpijadi u znanju u Antaliji, iako je ona održana već 15. put, i obradovali su nas ove školske godine u novom ciklusu takmičenja sa čak peta medalja. Osvojili su tri zlatne medalje i dve srebrne – rekla je Katić i dodala:

– Ponosni smo i na to što su učenici Matematičke gimnazije apsolutni pobednici ovog takmičenja i tim povodom su dobili specijalnu nagradu.


Kako je navela, Vukašin Babić je osvojio dve zlatne medalje iz matematika i fizike, Stefan Šebez je osvojio zlatnu medalju iz matematike, Gvozden Lapčević srebrnu medalju iz matematika, a Janko Popović srebrnu medalju iz hemije.

– Ono što je značajno kada prvi put učestvujemo na nekom takmičenju i obradujemo Srbiju ovakvim rezultatima, to nas posebno raduje i nadam se da ćemo i sledeće godine postići tako dobre rezultate – istakla je Katić. 

Istakla je da je konkurencija je bila velika.

– Učestvovalo je oko 700 učenika iz zemalja širom sveta. Takmičili su se i iz prirodnih nauka, ali i iz poznavanja turskog jezika – kazala je Katić.

Vukašin Babić, učenik Matematičke gimnazije, naveo je da je na 15. Međunarodnoj olimpijadi u znanju osvojio zlatnu medalju iz matematike i zlatnu medalju iz fizike.

– Te medalju su motivacija za dalji rad, ali i potvrda dosadašnjeg rada. Ove medalje svakako ostaju u srcu, ali veoma su važne i uspomene sa drugovima koje smo napravili u Turskoj – kazao je Babić.

Nebo kao radno mesto: U Srbiji raste broj izdatih pilotskih dozvola! Evo koliko zarađuju piloti!

Društvo

Srpski piloti traženi su i u avio-kompanijama na Bliskom Istoku, u Aziji i tradicionalno u Africi. I lou kost kompanije donose više posla, pa zato ne iznenađuje podatak da poslednjih godina u Srbiji raste broj izdatih pilotskih dozvola.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#Učenici #Matematičke #gimnazije #doneli #Srbiji #čak #pet #medalja #Proglašeni #apsolutne #pobednike #takmičenja #znanju

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja