NaslovnaNAJNOVIJENa današnji dan: Partizan pokorio "Marakanu", promašeni penal Evandra

Na današnji dan: Partizan pokorio “Marakanu”, promašeni penal Evandra

Na današnji dan 26. novembra 2011. godine odigran je 141. večiti derbi između fudbalera Crvene zvezde i Partizana.

Crno-beli su pre tačno 12 godina pokorili “Marakani” (2:0) i to golovima Zvonimira Vukića u 71. i Marka Šćepovića u 78. minutu.  Ekipa iz Humske tada je kao lider na tabeli stigla u Ljutice Bogdana i sa četiri boda zalihe, a na kraju je “Marakanu” napustila sa plus sedam. 

“Parnom valjku” je to bio šesti uzstopni trijumf nad večitim rivalom. 

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-bele je tada sa klupe predvodio Robert Prosinečki, dok je s druge strane bio Aleksandar Stanojević. I ovaj večiti derbi nije mogao da prođe bez sukoba navijača na tribinama i bakljade, a pored njih meč je obeležio i sporni dosuđeni penal za Zvezdu, o kojem se posle danima pričalo. Takođe trener Stanojevića je odlučio da ekipa na poluvremenu ne ode u svlačionicu, već ostane na terenu zbog sukoba sa navijačima. 


Foto: Starsportphoto


 


Fudbalski praznik na “Marakani” pratilo je 35.000 navijača. Zvezda od starta imala inicijativu, kontrolisala igru i bila bolji rival tokom većeg dela utakmice, ali to na kraju nije iskoristila.

Najveću šansu za pogodak crveno-beli su propustili u 40. minutu kada nisu realizovali sporni jedanaesterac. Zvezdi je sviran slobodan udarac na nekih 30 metara, šutrao je Lazović, lopta je u kaznenom prostoru pogodila fudbalera Partizana Nemanju Rnića. Sudija Danilo Grujić je pokazao na belu tačku, gostujući igrači su žestoko protestovali pokazujući da je njihov igrač pogođen u butinu, ali je arbitar ostao pri svojoj odluci. Odgovornost je preuzeo Brazilac sa srpskim pasošem Evandro, ali je pogodio stativu. 


Foto: Starsportphoto


 


Sve do 71. minuta mirno je bilo na “Marakani”, a onda je usledio muk. Šćepović je sjajno proigrao Vukića, a ovaj utčao u kazneni prostor, predriblao dva igrača, a onda sa desetak metara plasirao loptu u mrežu. Crveno-beli se nisu osvestili od tog šoka, a usledio je novi sedam minuta kasnije. Ovog puta, Šćepović se našao u glavnoj ulozi. Tomić je iz sredine poslao pas ka napadaču Partizana, a ovaj je iskoristio rano istrčavanje golmana Bajkovića i sa 16 metara duplirao prednost.

 

C. Zvezda – Partizan 0:2 (0:0)

Grad: Beograd: Stadion: “Marakan”. Gledalaca 35.000. Sudija: Danilo Grujić. Strelci: Vukić 71, Šćepović 78

CRVENA ZVEZDA: Bajković – Mikić, Mijailović, Adi, Petković – Dimitrijević (Vilotić od 73. minuta), Kadu (Vešović od 73.), Evandro – Lazović, Borha – Kaluđerović (Borha od 71.)

TRENER: Robert Prosinečki

PARTIZAN: Stojković – Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski – Kamara, Tomić, Vukić (Smiljanić od 75.), Babović – Marković (Dijara od 70.), Šćepović (Jovančić od 82.)

TRENER: Aleksandar Stanojević

 

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#današnji #dan #Partizan #pokorio #Marakanu #promašeni #penal #Evandra

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja