NaslovnaNAJNOVIJE(ANKETA) Može li Partizan da nadmaši prošlu sezonu u Evroligi? Ovaj skor...

(ANKETA) Može li Partizan da nadmaši prošlu sezonu u Evroligi? Ovaj skor je imao pre tačno 12 meseci!

Ekipa Željka Obradovića ima prilično dobro prolazno vreme u elitnom evropskom takmičenju.

Košarkaški klub Partizan sinoć je u krcatoj beogradskoj “Areni” savladao Monako nakon produžetka sa 89:85 u okviru 12. kola Evrolige i tako zabeležio šestu pobedu u najjačem takmičenju u Evropi.

Crno-beli su još jednom pokazali koliko su jaki na domaćem terenu, ali i da su sposobni da u kontinuitetu dobijaju neizvesne završnice i utakmice u kojima maltene svaki potez može da bude odlučujući. Što je najvažnije za tim Željka Obradovića, ali i za navijače, ostvaren je trijumf koji je ekipi omogućio da se približi gornjoj polovini tabele.

Foto: Starsportphoto

 

 

Trenutno Partizan je na skoru od šest pobeda i isto toliko poraza. U nekompletnom 12. kolu, nalazi se na 10. mestu, sa pobedom manje od četvrtoplasiranog Monaka. Situacija je takva da crno-beli sa mnogo optimizma čekaju naredne okršaje, s obzirom na činjenicu da i naredni meč igraju u Beogradu, sutra protiv Armanija (20.30, Sport klub 1) i takođe, imaju veliku šansu da zabeleže trijumf.

Mnogi navijači Partizana od starta sezone pitaju se koji su krajnji dometi ovog tima, odnosno, može li da nadmaši onaj prošlosezonski, koji je bio na jednu loptu od fajnal-fora i koji je nakon deset godina osvojio ABA ligu?


Foto: Starsportphoto


 


 

Na startu sezone, mišljenje je bilo da novopridošli igrači ne mogu da nadomeste odlaske Dantea Egzuma, Matijasa Lesora, Janisa Papapetrua i Jama Madara, ali, kako vreme prolazi, sve više je optimizma po pitanju ove nove ekipe.

Pre svega, crno-beli imaju značajno bolje prolazno vreme u odnosu na period od pre 12 meseci. Prošle sezone, Partizan je nakon 12 odigranih kola bio debelo u donjem delu tabele, sa skorom od četiri pobede i čak osam poraza. Taj osmi poraz bio je onaj u “Areni” od Crvene zvezde, nakon trojke Nemanje Nedovića.

Nakon toga, tim Željka Obradovića je izgubio i od Asvela, pa je bio na 4-9, pa je jasno koliko je sada u boljem položaju, i psihološki, ali i po pitanju forme, nego pre ravno 12 meseci. Kako smo već naveli, imaju skor od šest pobeda i isto toliko poraza, a sledi okršaj sa Armanijem, u kojem su realno favoriti.

Uprkos tome što Partizan ide u dobrom smeru, utisak je da nema euforije, o čemu svedoče i reči Pi Džej Doužera, košarkaša koji se pokazao kao odlično pojačanje i to na svim niskim pozicijama.

– Osećamo se dobro, kada u bilo kom trenutku uzmemo pobedu u ovoj ligi, to je dobra stvar za nas. Idemo utakmicu po utakmicu, svaka koja je pred nama je najvažnija. Trener veruje u nas, a to je ono što tražimo, ono što nam je potrebno. Tu su i saigrači koji takođe veruju – dodaje Doužer.

 

 

 

Lebron odveo Lejkerse u polufinale, opet ispisao istoriju NBA!

NBA

Los Anđeles Lejkersi i Nju Orleans Pelikansi igraće u polufinalu NBA kupa.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa IZVOR

#ANKETA #Može #Partizan #nadmaši #prošlu #sezonu #Evroligi #Ovaj #skor #imao #pre #tačno #meseci

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja