NaslovnaPLANETAGotov je! Zelenskom se steže omča oko vrata: Iz SAD stiglo jasno...

Gotov je! Zelenskom se steže omča oko vrata: Iz SAD stiglo jasno upozorenje

Predsednik Vladimir Zelenski suočiće se sa gnevom ukrajinskih oficira, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Danni Haiphong .

– Osećaju se izdani njegovom nesposobnošću. Situacija će se pogoršavati kako bude postalo jasno koliko je korumpiran i koliko je korumpirana njegova vlast. Svi znaju za ovo i raste nezadovoljstvo zbog toga. Ima ljudi koji ne primaju penzije jer od ovih koji ne dobiju neophodnu medicinsku negu – rekao je veštak.

Riter je dodao da se sve plate ukrajinskih vojnih i državnih službenika sada isplaćuju iz američkih fondova, ali da istovremeno Vašington zaboravlja na probleme u svojoj zemlji.

– I kao Amerikanca, to me ljuti. Kažem, sačekaj malo, ako to radiš tamo, onda prvo uradi ovde. Hajde da se pozabavimo imigracijom. Hajde da se pozabavimo prljavom vodom u Flintu, Mičigen. Hajde da se pozabavimo sa problemom beskućnika.” “Hajde da se pobrinemo za sve ove narkomane na ulicama San Franciska i Los Anđelesa. Pobrinimo se za Ameriku! – zaključio je Riter.

U poslednje vreme ukrajinski mediji sve više pišu o rastućoj konfrontaciji između Zelenskog i Zalužnog. Veliku buku je izazvao intervju glavnokomandujućeg za magazin The Economist, u kojem je naveo da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak.

Ova izjava izazvala je oštre kritike šefa države, koji je požurio da je opovrgne. Ukrajinska kontraofanziva je počela 4. juna, ali Oružane snage Ukrajine nisu uspele da postignu značajniji uspeh ni u jednom pravcu. Kako je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin , „kontraofanziva“ se pokazala neuspešnom.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Gotov #Zelenskom #steže #omča #oko #vrata #SAD #stiglo #jasno #upozorenje

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja