NaslovnaHRONIKAProdužen pritvor Vladimiru Kecmanoviću: Kostin otac ostaje iza rešetaka

Produžen pritvor Vladimiru Kecmanoviću: Kostin otac ostaje iza rešetaka

Viši sud u Beogradu produžio je danas pritvor Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, i ranio još šestoro dece.

Pritvor mu je produžen na još 30 dana “da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično delo, zbog uznemirenja javnosti, kao i zbog sumnje da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina.”  

Kecmanović je uhapšen odmah nakon što je njegov sin Kosta, koji nije krivično odgovoran, počinio zločin u školi. Više javno tužilaštvo je 10. oktobra podiglo optužnicu protiv njega zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti.

Sumnja se da je u prethodnom periodu obučavao maloletnog sina da rukuje vatrenim oružjem, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta, uprkos činjenici da je dete u tom trenutku imalo 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takođe se sumnja da Vladimir nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije. Usled takvog postupanja, njegov sin uspeo je da dođe u posed dva pištolja kojima je počinio masakr. Kecmanović je na saslušanju negirao krivicu i detaljno je izneo odbranu.

Optužnicom je obuhvaćena i majka dečaka Miljana Kecmanović, čiji su DNK tragovi pronađeni na jednoj od ispaljenih čaura u kabinetu istorije, kao i dvojica zaposelnih u streljani zbog davanja lažnog iskaza.

Kosta je i dalje na opservaciji u psihijatrijskoj ustanovi za decu i omladinu.

 

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Produžen #pritvor #Vladimiru #Kecmanoviću #Kostin #otac #ostaje #iza #rešetaka

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja