NaslovnaNAJNOVIJEMaestralna partija Bogdanovića, peti meč u nizu sa "20+" poena! (VIDEO)

Maestralna partija Bogdanovića, peti meč u nizu sa “20+” poena! (VIDEO)

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović vodio je Atlantu do pobede protiv Hjustona 134:127.

Kapiten Srbije nastavio je sa sjajnim igrama ove sezone, odigrao je odličan meč i protiv Hjustona u kom je ubacio 22 poena, uz čestiti skoka i pet asistencija, uz 4/8 za tri poena, a 8/14 iz igre.

Hoksi su imali i 20 poena viška, da igrači Hjustona nisu odustajali, borili su se, topili minus da bi  trojkom Freda Vanvlita na 4.12 pred kraj treće deonice preokrenuli rezultat sa 90:89, a potom i pobegao na pet poena prednosti. Kada je bilo najvažnije na scenu je stupio Beogranović. Rešetali su Bogi i Jang i odveli Atlantu na 127:109 i delovalo je da je meč gotov. Ali, nakon toga su dozvolili Hjustonu da napravi seriju 14:0 i priđe na samo četiri poena zaostatka. Ipak su uspeli da zaustave zahuktale igrače Hjustona, sačuvaju vođstvo i ne dozvole totalni preokret. Sadik Bej ubacio trojku na 35 sekundi do kraja, pri rezultatu 129:125 za Atlantu i stavio tačku na meč.

Jang je odigrao majstorsku partiju, utakmicu okončao sa 30 poena, 14 asistencija i četiri skoka, Onjeka Okongvu je dodao 19 poena i 11 skokova, Bej je imao devet poena i isto toliko skokova, Marej je dodao 21, a Klint Kapela 15 poena. 

 

 

Nije na odmet pomenuti da je ovo peta uzastopna  utakmica Bogdanovića sa 20 ili više poena. Serija je počela sedmog decembra u porazu protiv Bruklina sa 20 poena, identičan košgeterski učinak imao je i protiv Filadelfije od koje su Hoksi takođe izgubili, da bi sa 40 poena Denveru došao do rekorda karijere. Pre pet dana 20 je dao u pobedi protiv Toronta, a protiv Hjustona  22. 


Foto: tanjug/ap


 


 

Boban Marjanović nije igrao za Roketse u čijim redovima je Džabari Smit Džunior odigrao strašnu partiju – 34 poena i 13 skokova. Fred Vanvlit je zabeležio 32 poena i 15 asistencija, Dilon Bruks je dodao 19, Džejlin Grin 16.

 

 

Monstruoznu  partiju odigrao je Džoela Embida u trijumufu Filadelfije nad Minesotom – 127:113. Kamerunac je ubacio 51 poen i četvrti put u minulih pet duela imao 40+ poena. Moramo da nepomenemo da prosečno po utakmici izvodi 11,4 slobodnjih bacanja i u tom segmentu je neprikosnoveni lider ove sezone. Svaka čast Embidu, ali  večeras je izveo 18 bacanja i samo jedno promašio. 

 

 

 

Bogdan ne staje! Srbin je najbolji šesti igrač NBA lige! (VIDEO)

NBA

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović (31) ne prestaje da oduševljava u NBA ligi!

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Maestralna #partija #Bogdanovića #peti #meč #nizu #poena #VIDEO

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja