NaslovnaNAJNOVIJESmita srpski zet pogurao ka Partizanu! Radujem se Beogradu

Smita srpski zet pogurao ka Partizanu! Radujem se Beogradu

Hrvatski reprezentativac Džejlin Smit od juče je zvanično novi košarkaš Partizana čime je kompletiran tim za ovu sezonu, a momak iz Teksasa otkrio je kako je došlo do saradnje sa crno-belima sa kojima je potpisao ugovor do kraja sezone.

Smit je bio član Virtusa iz Bolonje, ali nije bio zadovoljan ulogom u timu. Nedavno je promenio i menadžera i raskinuo saradnju sa Miškom Ražnatovićem, pa prepreka da dođe u Humsku više nije bilo.

Kako je otkrio, sam se ponudio da dođe u Partizan.

– Nisam igrao u Virtusu, pa sam svom novom agentu rekao da je vreme da idem, što se pročulo. Posle duplog kola u Evroligi pre dve nedelje trener Luka Banki je prestao da me koristi na parketu. Posle toga moj agent je stupio u kontakt sa Partizanom, da se raspita kakva je situacija pošto je znao da ekipi treba igrač na pozicijama ‘jedan’ i ‘dva’. Na kraju je sve ispalo savršeno – otkrio je Smit u razgovoru za Mocart sport.

Srbija mu nije nepoznanica jer je njegov dobar prijatelj sa koledža oženjen Srpkinjom. On i njen otac rekli su mu sve njbolje o našoj zemlji.

– Imam prijatelje iz Srbije koji su mi rekli mnogo toga lepo o zemlji, Beogradu. Jedva čekam da dođem i da porodica bude uz mene. Jedan moj dobar prijatelj sa koledža se oženio Srpkinjom. Njen otac mi je govorio mnogo toga o Srbiji i svidelo mi se – kaže Smit.

On je objasnio i kada je krenulo po zlu u Virtusu za njega.

– Kako je sezona odmicala, stavljen sam u čudnu situaciju. Pred sezonu u Virtusu je bio Serđo Skariolo, koji je imao plan za mene, da budem ‘dvojka’. Ali, pošto nisu rešili situaciju sa Ifeom Lundbergom, u međuvremenu je došao novi trener i on je ostao u timu. Tada je Virtus imao trojicu bekova. Tada je bilo samo pitanje vremena ko će otpasti. Trener je imao vremena da bira sa kim želi da gradi igru. Na kraju sam ja bio taj koji je ostavljen po strani – objasnio je Smit.

Amerikanac sa hrvatskim pasošem otkriva šta ga je najviše privuklo da dođe u Partizan.

– Imaju sjajne igrače – Pantera, Nanelija, Ledeja… Ceo tim je sjajan. Prilika da igraš za verovatno najboljeg evropskog trenera svih vremena je nešto što ne možeš da propustiš, moraš da dođeš kada te zove. Ne dešavaju se često situacije da igraš za trenera kakav je Željko Obradović. Pored toga, navijači su još jedan bitan faktor. Imati takvu podršku na svakoj utakmici, igrati pred 20.000 navijača je nešto neverovatno. Mogu da ispunim šta se od mene traži – zaključio je Smit.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Smita #srpski #zet #pogurao #Partizanu #Radujem #Beogradu

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja