NaslovnaVESTIBorba protiv nacizma ojačala srpsko-rusko bratstvo — RT Balkan

Borba protiv nacizma ojačala srpsko-rusko bratstvo — RT Balkan

12. jan 2024 17:12

| Obnovljeno: 12. jan 2024 17:12

Predsedniku Srbije uručen original čuvene fotografije “General Peko Dapčević na proslavi u čast oslobođenja Beograda”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je šeficu Izvršnog odbora Sveruskog javnog građansko-patriotskog pokreta “Besmrtni puk Rusije” Nataliju Šadrinu, generalnog koordinatora Međunarodnog pokreta “Besmrtni puk” Mgera Avetisjana i Ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka.

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za proslavu 80. godišnjice Pobede u Velikom Otadžbinskom ratu i o stvaranju Rusko-srpskog organizacionog odbora uz učešće predstavnika ruskih i srpskih javnih organizacija i pokreta, saopštila je ambasada Rusije u Srbiji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je veoma važno da se tokom predstojećeg obeležavanja 80. godišnjice Pobede u Beogradu održi velika litija Besmrtnog puka kako bi se još jednom pokazala neprikosnovenost rusko-srpskog bratstva, ojačana zajedničkom borbom protiv nacizma.

Predsedniku Srbije uručen je original čuvene fotografije “General Peko Dapčević na proslavi u čast oslobođenja Beograda”, koju je 20. oktobra 1944. godine zabeležila jedina žena među poznatim sovjetskim fotoreporterima tokom Velikog otadžbinskog rata – Olga Lander.

Peko Dapčević je jedan od legendarnih komandanata Narodnooslobodilačke borbe. U septembru 2014. godine, u znak sećanja na 70. godišnjicu oslobođenja srpske prestonice, jedan od beogradskih bulevara dobio je ime Peka Dapčevića.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Borba #protiv #nacizma #ojačala #srpskorusko #bratstvo #Balkan

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja