NaslovnaNAJNOVIJEPartizan nadoknadio -24 i slavio! Makabi pao u grotlu Arene

Partizan nadoknadio -24 i slavio! Makabi pao u grotlu Arene

Košarkaši Partizana pobedili su Makabi iz Tel Aviva u Beogradskoj areni rezultatom 88:79 (11:29, 25:23, 31:15, 21:12 ) u 21. kolu Evrolige i tako posle dva vezana poraza u najjačem evropskom klupskom takmičenju upisali trijumf.
Crno-belima je to 11. pobeda u Evroligi iako ništa nije ukazivalo na to da će do nje doći jer su u prvom poluvremenu izabranici Željka Obradovića gubili sa čak 24 poena razlike, dok je prva četvrtina bila sigurno najgora koju su odigrali ove sezone.

Ipak, posle prave drame koju su režirali i uz isključenje najboljeg na terenu Džejmsa Nanelija zbog druge tehničke početkom poslednje četvrtine, uspeli su crno-beli da upišu trijumf zlata vredan koji ih te kako održava u borbi za plej-of.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Džejms Naneli sa 20 poena i devet skokova i Pi Džej Dužer sa 23 poena i sedam skokova, dok se na drugoj strani istakao Boldvin sa 19.

Košarkaši Partizana počeli su meč bez Tristana Vukčevića i Danila Anđušića, pretpostavlja se odlukom trenera Željka Obradovića, jer su dan ranije normalno trenirali.

U ekipu se vratio oporavljeni Alen Smailagić što je povećalo šanse da crno-beli slave protiv “ponosa Izraela”, ali od samog početka je bilo jasno da će se to dogoditi samo uz mnogo muke.

Ništa nije ukazivalo na to da su crno-beli pre meča bili favoriti prema procenama kladionica. Odmah na startu protraćen je napad jer je Džejlin Smit šutirao nakon isteka vremena.

Nastavili su sa greškama košarkaši kluba iz Humske i popularni Žoc je već morao da traži tajm-aut. Nezapamćeno lošem startu Partizana nije bilo kraja, srljali su iz greške u grešku, a sa druge strane klub iz Tel Aviva, koji zbog sukoba u Izraelu igra u beogradskom Pioniru, nije promašiva.

Prvi promašaj zabeležili su tek posle četiri minuta, a Željko je bio primoran na još jedan tajm-aut. Tek posle pet i po minuta upisali su košarkaši Partizana koš, tačnije tri poena upisao je Bruno Kaboklo za 3:16.

Za meč je bio spreman, bar po prikazanom na parketu, samo Pi Džej Doužer, ali to nije ništa vredelo protiv opasne i raznvrsne ekipe kakva je Makabi. Dešavale su se situacije u kojima su košarkaši Partizana samo pogledom pratili nekog od protivničkog igrača kako upisuje poene i ništa nisu mogli da zaustave.

S obzirom na to da kakav je rezultat bio i da je u više momenata prednost bila i 24 poena razlike, navijači su se još i čuli i pokušavali da podignu svoj tim.

Međutim, problemi su se samo nizali i kapiten Kevin Panter morao je da izađe iz igre jer je već u 14. minutu imao tri lične greške. Kad god se činilo da se budi domaći tim usledio i hadan tuš u vidu trojke sa druge strane. Doužeru se u finišu druge četvrtine pridružio i Naneli koji je pogađao trojke i u jednom momentu smanjio i na minus 12 (34:46), ali Tamir Blat nije dao više od toga i sa dve trojke u finišu, od kojih je jedna bila uz zvuk sirene, omogućio je svom timu da na poluvremenu ima plus 16.

Gde je stao tu je i nastavio Naneli u drugom poluvremenu i u 25. minutu postigao sedam poena u tri vezana napad za samo minus pet (51:56) i eksploziju na tribinama u Areni! Atmosfera je bila uzavrela kao na “večitom” derbiju, čime je Naneli doprinosio osim poenima i burnim proslavama.

Nesportski faul dosuđen je potom Nanelije, pa je izraelski klub krenuo po novu dvocifrenu prednost, ali do nje nije stigao jer je Trifunović postigao trojku, zatim i Ledej, a Naneli je u 28. minutu postigao koš za izjednačenje 60:60, nakon to je prethodno Kaboklo blokirao Rivera.

Ubrzo je opet to učinio i omogoućio Ledeju da zakuca uz faul Klivlenda za prvo vođstvo domaćeg tima – 67:64. Da nas čeka dramatičan finiš bilo je jasno kada je Partizan primio još jedan koš uz zvuk sirene pa se na pauzu pred poslednjih deset minuta otišlo sa izjednačenim rezultatom 67:67.

Odmah na startu poslednjih deset minuta sudije su odlučile da gledaju snimak i dosudile tehničku grešku Džejmsu Naneliju, zbog čega je uz ovacije napustio parket jer mu je to bila druga.

Nije bilo kraja spornim sudijskim odlukama “gorela” je Beogradska arena, ali su Željkovi momci na sve nepravde odgovarali trojkama. Smailagić, Jaramaz, a potom i Doužer pogađali su trojke, održavali su prednost uprkos velikoj drami u samom finišu, tehničkoj za Smailagića i protraćenim napadima i doneli pobedu posle neverovatnog meča.

 

Kraj: Crno-beli preokrenuli i slavili!

Partizan

Košarkaši Partizana dočekuju izraelski Makabi u beogradskoj Areni u okviru 21. kola Evrolige.

sledeća vest

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Partizan #nadoknadio #slavio #Makabi #pao #grotlu #Arene

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja