NaslovnaRAZONODAObrišite tragove umora i neprospavane noći – saveti šminkera kako da sakrijete...

Obrišite tragove umora i neprospavane noći – saveti šminkera kako da sakrijete podočnjake

Ako imate prirodno tamne podočnjake, ili ste jednostavno neispavani, znate šta znači borba sa neprijatnim nesavršenostima tena. Ipak, industrija lepote je odavno napredovala pa nudi mnoga rešenja, a najdelotvorniji je upotreba korektora.

Korektori su tu da tamne krugove posvetle, pokriju kese i tamne senke i prekrijunesavršenosti. I bez obzira da li ste tražili proizvod koji će izdržati vlažnu klimu ili formulu koja treba da ukloni izgled finih linija i bora, potraga za najboljim korektorom ispod očiju je prava veština.

Tim za lepotu magazina Meri Kler koji čine profesionalne šminkerke Erin Parsons, Olivija Madorm i Grejs Balsamo navodi da na tržištu postoji oko milion različitih opcija.

Kao važnu smernicu navode da obavezno pre kupovine pogledate listu sastojaka. Balsamo kaže da su sastojci sa hidratantnim i emulgujućim svojstvima neophodni u korektoru ispod očiju.

„Emulgirajući sastojci pomažu da se koža izgladi i da se dobije ona fina tekstura koja briše bore”, objašnjava ona navodeći da je poželjan sastojak korektora – dimetikon.

Madorm se slaže i dodaje da su i hijaluronska kiselina i ricinusovo ulje dva sastojka koja bi dobar korektor trebalo da ima u svom sastavu, jer ricinusovo ulje regeneriše kožu i održava podočnjake hidratizovanim.

I Balsamo i Madorma se slažu da biste pronašli savršen korektor morate da uskladite teksturu korektora sa vašim tipom kože i potrebama, kao i puderom ili BB kremom koju koristite. Na primer, Balsamo objašnjava da će za zrelu kožu, tanka, hidratantna formula sprečiti stvaranje bora, dok bi onima sa masnom kožom koristila više mat formula.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Obrišite #tragove #umora #neprospavane #noći #saveti #šminkera #kako #sakrijete #podočnjake

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja