NaslovnaRAZONODAViše se ne svađate - to je znak da je brak u...

Više se ne svađate – to je znak da je brak u ozbiljnoj krizi

Postoje tačke koje se smatraju za crvene linije kada su bračni odnosi u pitanju. Događaji kao što su prevare, uvrede su samo posledice – ako vi i vaš partner radite bilo koju od ovih stvari, morate odmah da prestanete ako želite da sačuvate svoj brak pre nego što bude prekasno.

Zauzimate tuđu stranu umesto supružnika

Bez obzira koliko svađa izgleda mala ili beznačajna, ako stalno zauzimate tuđu stranu umesto stranu svog supružnika, to je znak da je vaš brak u ozbiljnoj nevolji. Brak je veza sa drugom osobom. Ako se udate za nekoga, vi kažete: Uvek ću biti na tvojoj, bez obzira na sve.

Ako ste na tuđoj strani, govorite upravo suprotno. Vaš supružnik će izgubiti veru u vas zbog ovog nedostatka doslednosti, i na kraju, ova kontradikcija će razoriti brak.

Omalovažavate jedni druge

Omalovažavanje supružnika nije dobar način da pokažete svoj aosećanja, to je čin zbog koga se vaš supružnik oseća bezvredno ili kao da vam nije stalo do njega. To može značiti da se trudite da povredite svog partnera, bilo da izazovete reakciju ili da pokušate da steknete moć nad njim. Alternativno – a ovo je još gore – samo ste iskreni i zaista ne poštujete svog supružnika. 

Ovo je posebno štetno ako to radite pred drugim ljudima, uključujući prijatelje ili čak decu. Ono što se dešava iza zatvorenih vrata je jedno, ali ako vaš supružnik pokaže očigledno nepoštovanje prema vama pred vašim prijateljima i porodicom, to je znak da je vaš brak ozbiljno narušen.

Spavate u odvojenim krevetima

Tipična stavka koja odaje loš brak. Ljudi treba da shvate da postoji razlog zašto se krevet zobe „bračni krevet”. Provodite jednu trećinu svog života u snu. Ako ne delite krevet, kako možete očekivati da delite živote? Deljenje kreveta je više od samog spavanja, a kada supružnici prestanu da dele krevet to je često znak bespolnog braka. Osim toga, postoji moćan psihološki efekat završetka i početka svakog dana zajedno koji jednostavno nećete ući u svoje odvojene krevete. Ova intimnost može biti zastrašujuća, i to može biti razlog zašto neko od vas zazire. Ako niste spremni da delite krevet sa nekim, niste spremni da budete u braku sa njim, a sva ljubav na svetu to neće promeniti. Ipak, postoje određene situacije u kojima možete imati odvojene krevete u srećnom i zdravom braku – radite drastično drugačije radno vreme, jedan od vas ima zdravstveni problem, morate da odputujete poslovno, neko od vas ima probleme sa spavanjem kao što je hrkanje ili sindrom nemirnih nogu.

Odmor od braka

Brak nije nešto što možete da radite i prestanete da radite – ako ste kao par odlučili da napravite pauzu u braku, to znači da još niste spremni da prihvatite da je vaš brak gotov.

Vas dvoje ste u stalnom stanju nerviranja i sukoba, stalno se svađate iznova i iznova, i umorni ste od gledanja i razgovora na kraju dugog dana, piše Your Tango koji savetuje da naučite da zaista cenite jedni druge. Sa bračnim problemima, jedini izlaz je rastanak, pauza nije rešenje.

Burma brak čuva

Ako je vaš brak savršen i ne nosite svoj prsten, ne morate da brinete. Problem dolazi posebno kada prolazite kroz težak period u braku, a vi ili vaš supružnik skinete prsten. Ovo može biti slanje poruke drugoj osobi da ako ne postupi kako treba, može da vas izgubi. Ili bi to jednostavno moglo biti da prestanete da vas podseća na vaše bračne probleme svaki put kada pogledate u ruke. U svakom slučaju, ovakvo poricanje vašeg braka ukazuje na dublje probleme sa ljubavlju i intimnošću.

Možda ćete reći: “Koga briga? To je samo prsten.” Ali to je više od toga. To je simbol vašeg zajedničkog života.

Prestali ste da se svađate

Ovo je možda čudno, ali život bez sukoba je recept za katastrofu. Istina je da je sukob neophodan deo zdravog braka. To je način na koji rešavate sporove, dolazite da razumete jedni druge i jasno postavljate svoje prioritete.

Potpuno odsustvo argumenata zapravo može značiti nešto gore. To može značiti da ste vi ili vaš partner (ili oboje) prestali da brinete jedno o drugom. A, ako su vam se životi toliko razišli, moguće je da nema sukoba jer nema oko čega da se svađate.

U suštini, ne delite isti prostor, ne radite iste aktivnosti, pa čak ni ne večerate zajedno. Pa oko čega bi se tu ko borio?

Vi sami donosite odluke i pustite ih da donesu svoje. Živite potpuno odvojene živote. Ovo može biti osnažujuće, ali prevelika udaljenost je znak da više niste zaljubljeni.

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Više #svađate #znak #brak #ozbiljnoj #krizi

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja