NaslovnaBIZNISNajposećeniji grad na svetu u 2023. godini

Najposećeniji grad na svetu u 2023. godini

Najposećeniji grad na svetu u 2023. godini

Zamislite užurbani, turistički grad, i verovatno vam padaju na pamet London, Pariz ili Bangkok. Međutim, nijedno od tih čvorišta nije zauzelo prvo mesto na listi najposećenijih gradova 2023, prema Euromonitor International-u.

Istanbul je bio taj koji je prošle godine imao najviše međunarodnih dolazaka. Ekonomska i kulturna prestonica Turske je 2023. godine dočekala 20,2 miliona posetilaca, a za 2024. taj broj će samo rasti.

Ova zemlja je nedavno ublažila svoje vizne uslove za putnike iz SAD i Kanade. Nije ni čudo što je grad toliko popularan s obzirom na pregršt kulturnih mesta i ukrštanje azijske i evropske kulture.

Toliko turizma nije uvek blagoslov – samo Aja Sofija ugosti oko 3,5 miliona ljudi godišnje, a ulaz će uskoro posetioce koštati 25 evra. Međutim, ohrabrujuće je videti njihove napore da očuvaju istorijske elemente grada.

London je zauzeo drugo mesto na listi sa 18,8 miliona, a budući da se broj posetilaca grada vratio na nivoe pre pandemije, to nije šok. Dubai je na trećem mestu sa 16,8 miliona, a Antalija, još jedan turski grad, zauzima četvrto mesto, prenosi Timeout.

Dubai, grad (Pixabay)

Ovo su bili najposećeniji gradovi na svetu 2023. godine:

Istanbul
London
Dubai
Antalija
Pariz
Hong Kong
Bangkok
Njujork
Kankun
Meka

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Najposećeniji #grad #svetu #godini

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja