NaslovnaPLANETASin Ben-Gvira rekao da Bajden ima Alchajmerovu bolest

Sin Ben-Gvira rekao da Bajden ima Alchajmerovu bolest

Izraelski ministar nacionalne bezbednosti Itamar Ben-Gvir izvinio se nakon što je njegov sin sugerisao da američki predsednik Džo Bajden ima Alchajmerovu bolest.

U obrisanom postu na Iksu Šuvael Ben-Gvir je rekao: „U ovim teškim vremenima važno je podići svest o Alchajmerovoj bolesti, degenerativnoj bolesti mozga koja je najčešći uzrok kognitivnog opadanja i demencije u starosti, ozbiljna bolest koja utiče na funkciju i sposobnost čoveka. #DžoBajden“.

Tim povodom u utorak se oglasio Šuvaelov otac Itamar, koji se izvinio zbog reči svog sina.

– Šuvael, moj sin, moj najdraži od svih, večeras je napravio ozbiljnu grešku u tvitu koji ja duboko ne odobravam. SAD su naš veliki prijatelj, a predsednik Bajden je prijatelj Izraela – napisao je on.

– Čak i da se ne slažem sa njegovim ponašanjem, nema mesta, ne daj Bože, omalovažavajućem stilu. Poštovanje humanosti je A i B, ja tako vaspitavam svoju decu. Izvinjavam se zbog reči mog sina – dodao je.

 

שובאל בני, אהוב לי מכל. אבל הלילה הוא עשה טעות חמורה בציוץ שאני מסתייג ממנו עמוקות.

ארצות הברית של אמריקה היא ידידתנו הגדולה והנשיא ביידן הוא ידיד ישראל. גם אם יש לי מחלוקת עם התנהלותו, אין שום מקום חלילה לסגנון מזלזל.

כבוד לבריות זה א׳ ב׳, כך אני מחנך את ילדיי.

מתנצל על דברי…

— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) February 6, 2024

 

Ben-Gvir, lider krajnje desničarske stranke Jevrejska moć, i ranije je kritikovao SAD i Bajdena. U nedelju je sugerisao za Volstirt žurnal da bi Donald Tramp bio bolji za Izrael od Bajdena.

– Umesto da nam pruži punu podršku, Bajden je zauzet davanjem humanitarne pomoći i goriva, koje ide Hamasu – rekao je on.

– Da je Tramp na vlasti, ponašanje SAD bilo bi potpuno drugačije – istakao je Ben-Gvir.

Bjedn je poslednje vreme ponovo bio tema podsmeha zbog novog gafa koji je napravio kad je pomešao aktuelnog i pokojnog predsednika Francuske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Sin #BenGvira #rekao #Bajden #ima #Alchajmerovu #bolest

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja