NaslovnaPLANETARusija je prevazišla poteškoće izazvane sankcijama Zapada

Rusija je prevazišla poteškoće izazvane sankcijama Zapada

BEOGRAD – Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je najvažnije što se desilo u Rusiji, dve godine posle početka rata u Ukrajini, neviđena konsolidacija ruskog naroda koji je dao punu podršku predsedniku Rusije Vladimiru Putin i svega u vezi sa specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini.

U intervjuu Tanjugu povodom dvogodišnjice rata u Ukrajini Bocan-Harčenko je rekao i da se ruska privreda potpuno oporavila od šoka izazvanog sankcijama Zapada i da raste, a da je poseban procvat doživela ruska namenska industrija koja, kako kaže, ne samo da uspeva da podmiri sve potrebe rata u Ukrajini, već odgovara i na povećane zahteve za izvozom oružja.

“Ta konsolidacija, jedinstvo naroda i njegova podrška veoma je važna kao najvažniji unutrašnji politički faktor i stub Rusije, kao i za razvoj Rusije u takvim uslovima. Podrška naroda svih slojeva u Rusiji obezbeđuje razvoj privrede i ekonomije koja je u porastu. Sada imamo i veći razvoj nego prošle godine, sa više od tri odsto u razvoju industrije, a i u drugim granama ekonomije”, poručio je Bocan-Harčenko.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Rusija #prevazišla #poteškoće #izazvane #sankcijama #Zapada

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja