NaslovnaPLANETAMotor aviona se zapalio nekoliko minuta posle poletanja!

Motor aviona se zapalio nekoliko minuta posle poletanja!

Na letu Junajted erlajnsa za Fort Majers u Floridi, samo 15 minuta nakon poletanja iz Hjustona, motor se zapalio, zbog čega je avion morao prinudno da sleti.

U video-snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vide se narandžasti bljeskovi koji su dolazili iz zadnjeg dela motora, osvetljavajući noćno nebo dok je glas preko razglasa obaveštavao putnike o situaciji.

– Dame i gospodo, shvatamo da se nešto dogodilo napolju – čulo se sa razglasa.

Nakon tog obaveštenja avion je prinudno sleteo na aerodrom Džordž Buš oko 19 časova istog dana.

Nema izveštaja o povređenima, a Junajted erlajns je saopštio da je “avion bezbedno sleteo i da su se putnici normalno iskrcali”, kao i da su drugim avionom prevezeni do odredišta.

United Airlines engines bursts into flames

Almost immediately after the flight took off in Texas, terrifying sparks and flames flew out of one engine on United Airlines flight 1118 late Wednesday, forcing the pilot to land immediately. pic.twitter.com/Tb68DZlkRa

— Easily distracte (@shehzadkazmi) March 7, 2024

Dorijan D. Serda, jedan od putnika, opisao je da se incident dogodio oko 15 minuta nakon poletanja, a avion je sleteo pre 19 časova istog dana.

Iako uzrok problema sa motorom još nije poznat, Federalna vazduhoplovna uprava (FAA) je preuzela istragu. Avion koji je učestvovao u incidentu bio je Boing 737-900, model sličan dizajnu novijih aviona Maks, koji su bili privremeno prizemljeni nakon incidenata koji su se desili prethodnih meseci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama

InfoPuls-podeljeno sa ⮕ IZVOR

#Motor #aviona #zapalio #nekoliko #minuta #posle #poletanja

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja